Racing Mechelen sluit samenwerkingskkoord met ANI Mechelen

Racing reikt de hand naar lokale Mechelse clubs. Nu is er ook een samenwerking tot stand gekomen met  FC ANI Mechelen, dé voetbalclub van de Armeense gemeenschap in Mechelen.

In een eerste fase zal ANI gebruikmaken van de accommodatie van Racing. Dat is afgelopen weekend voor het eerst – met succes – gebeurd.

Tot voor kort speelde ANI zijn wedstrijden in domein Berentrode, in Bonheiden. Maar nu Racing en ANI samenwerken, organiseert ANI zijn thuismatchen op een jeugdveld op OVK (meestal op zaterdag in de late namiddag).

Racing is een club die altijd open heeft gestaan voor alle gemeenschappen en andere sportclubs in Mechelen. Getuige ook de recente samenwerkingen met zaalvoetbalclub Salaam, atletiekclub RAM en liefhebbersvoetbalclub FC Flamingo.

ANI past perfect in dat rijtje. De Armeense gemeenschap in Mechelen en bij uitbreiding de regio is zeer omvangrijk. Een voorbeeld: de naam Yagan doet vast en zeker een belletje rinkelen bij de Racing-supporters. Met vroeger Ivan Yagan als koele afwerker en nu zijn jongere broer Kevin in onze A-kern.

ANI speelt momenteel in de tweede afdeling A van het liefhebbersvoetbal. De club overweegt om zich volgend seizoen in te schrijven in 4e provinciale van de KBVB. Ook de uitwerking van een degelijke jeugdwerking staat op de planning.

ANI viert dit jaar zijn 5-jarige bestaan. Het is eveneens vragende partij om in een tweede fase nauwer met Racing Mechelen samen te werken. Door een bundeling van de krachten hopen beide clubs in de toekomst nog meer talent vroeger te detecteren en naar het juiste niveau te begeleiden.