“Met Doncos erbij hebben we meer mogelijkheden”

Nijlen is het volgende obstakel in de operatie-redding. Chris Andries kijkt met vertrouwen uit naar de belangrijke match.

Racing-Nijlen staat zaterdagavond op de kalender. Aftrap om 20u in het OVK-stadion. Met onze coach blikken we vooruit op het duel.

Coach, hoe blik je terug op de knappe 0-4 van zondag op FC Helson?

“Als je kunt winnen, geeft dat een boost aan je groep. Nu we in onze laatste 3 wedstrijden 7 op 9 gepakt hebben, geeft dat in het algemeen toch een zeker vertrouwen.”

“Maar op zich betekenen die vorige partijen niets. Want elke volgende wedstrijd begint opnieuw met 0-0. Je moet je telkens opnieuw bewijzen.”

Hoe is de trainingsweek verlopen?

“Vrij normaal. We hebben wel zonder Niels Mariën moeten trainen, want die is zondag uitgevallen met een blessure. Lothar Hens heeft ook niet kunnen trainen. Die zal ook ontbreken. Verder was Wannes Janssens afwezig door schoolverplichtingen. Voor de rest was iedereen beschikbaar.”

Met Dean Doncos heb je er offensieve kwaliteit bij. Hoe verloopt zijn integratie?

“Goed. Het is belangrijk dat we nu zo snel mogelijk weten hoe hij het beste functioneert in het team, wat zijn looplijnen zijn en hoe hij het liefste wordt aangespeeld.”

“Daar hebben we uiteraard de trainingen van deze week al voor gebruikt. Ik moet zeggen: Dean maakt een zeer sterke indruk. Hij is een type speler dat we nog niet in onze kern hadden. Met hem erbij hebben we meer mogelijkheden.”

Voel je spanning in de groep voor de komst van Nijlen?

“Voor ons volgen alleen nog maar belangrijke wedstrijden. Dat is trouwens al een tijdje zo. Ik probeer de druk wel wat weg te houden bij de spelers.”

“Voor de matchen tegen Helson en Nijlen had ik voor mezelf een 4 op 6 ingecalculeerd. Maar het mag zeker wat meer zijn. Daar gaan we ook voor, voor meer. Met de steun van onze supporters kan dat ook lukken.”

Bedankt voor de vooruitblik, coach.
Supporters, zaterdagavond op post!