Racing krijgt een dreun van Hoboken

Racing kende geen al te beste namiddag op het veld van RVC Hoboken, het verloor immers tegen de laatste in de stand met 3 -1.

De eerste doelpoging was voor Racing het schot belandde echter recht in de armen van de thuisdoelman. Een poging van Weydisch spatte uiteen op de doelpaal. Een minuutje later was het raak voor de thuisploeg, Clemente Alonso opende de score. Racing had het moeilijk om een opening te vinden in de thuisdefensie en kon ook geen vuist maken. Er veranderde niets meer aan de tussenstand en we gingen de rust in met een 1-0 voorsprong voor de rode lantaarn.

De tweede helft was amper gestart of het stond reeds 2-0, opnieuw een doelpunt van Clemente Alonso. Nadien volgde er nog een schot van Carrez dat maar nipt naast ging. Doncos zorgde nog voor de aansluitingstreffer en dat gaf de de bezoekers terug wat meer hoop. Een hoekschop Van der Westerlaken die rechtstreeks binnenging zorgde echter voor een opdoffer van formaat voor groen-wit. Een vrije trap van Wout Kerckhofs – van buiten de 16 – trof nadien nog de paal.

Door de het verlies op Hoboken ziet Racing KFC Lille nu verder uitlopen tot 8 punten, de achterstand op De Kempen – dat zelf thuis met 1-4 verloor van Oppuurs – bedraagt 5 punten en Berlaar-Heikant loopt 3 punten uit.