“Van bepaalde zaken zijn enkele mensen geschrokken”

Zondag start de terugronde. Met een uitwedstrijd op Hoboken krijgt Racing opdracht 16 voor de kiezen.

Hoboken staat na 15 wedstrijden op de laatste plaats met 8 punten. Maar dat een positie in het klassement geen exacte wetenschap is, heeft Racing dit seizoen al vaak ondervonden.

Coach Dave De Herdt is dan ook op zijn hoede voor deze streekderby.

Coach, is de teleurstelling snel gaan liggen na de late 2-2 tegen Heikant?

“Toch wel ja, ook al was het een gemiste kans om dichter bij de leider te sluipen.”

“Ik vond ons 60 minuten heel sterk spelen in Berlaar. Het probleem is dat we nadien vergaten om Greg (Carrez), Jens (Heyvaert) en Thomas (Weydisch) aan de bal te krijgen.”

“Daardoor verloren we balvastheid en leden we te snel balverlies. Bij momenten kwamen we zo onder druk te staan. Al blijf ik erbij dat we op 4 cruciale momenten bestolen zijn: 2 zuivere doelpunten afgekeurd, een doorgebroken speler die alleen op doel ging foutief gestopt en de inworp die we in toegevoegde tijd niet kregen.”

“Als we die inworp krijgen, gaat de bal naar de hoekschopvlag van Heikant en is de match gespeeld. Nu kreeg Heikant in de omschakeling nog 2 hoekschoppen, met het bekende gevolg. Bij die eerste corner werd dan nog eens een duidelijke fout op Wout Kerckhofs gemaakt…”

In welke mate zaten de spelers er lang mee in hun maag?

“We hebben ervaring genoeg in het team om dit te kunnen plaatsen. Onmiddellijk na wedstrijd was iedereen heel gefrustreerd. Maar dinsdag zwegen we daarover en trainde iedereen keihard.”

“Op de 2e training van de week zijn we er even kort op teruggekomen. Ik steek ook de hand in eigen boezem: ik heb de spelers gezegd dat ik in de fout ging door Kurt Weuts te vervangen.”

“Hoewel hij ernaar gevraagd had, zou ik dat nooit meer doen. Als hij al 87 minuten kon spelen, had hij er ook 95 kunnen volmaken en dan was die goal op hoekschop misschien niet gevallen. Iedereen maakt fouten, mijn fout heeft ons misschien 2 punten gekost.”

Welke spelers moet je zondag missen?

“Lee De Keersmaecker is geschorst, Nick Van der Zyp is out tot Nieuwjaar en Jens Morissens revalideert na zijn operatie. Wout Kerckhofs is heel twijfelachtig.”

Wat mogen we van Hoboken verwachten?

“Ik vond ons in de eerste 5 wedstrijden van het seizoen niet goed genoeg. Ook tegen Hoboken – dat was onze openingsmatch – speelden we te wisselvallig.”

“Ik blijf erbij dat Hoboken géén team heeft om te zakken. Door veel blessures en een dosis pech is het echter onderin verzeild geraakt.”

“Als je thuis kan winnen van Berg en Dal, dan kan je het veel teams in eigen huis moeilijk maken. We moeten dus hyper-gefocust zijn. Elke vorm van onderschatting is absoluut niet toegestaan.”

Wat voor een match verwacht je?

“Als ik de media moet geloven, komen de Vikingen zondag naar Hoboken en belooft het op het veld een ware veldslag te worden.”

“Ik vind het een ware schande hoe wij als club afgeschilderd worden. Laat ons zondag allemaal het tegendeel bewijzen en er een mooi feest van maken, zodat de politiek in de toekomst twee keer nadenkt alvorens ze met belastinggeld gooit.”

Hoe kijk je in grote lijnen terug op de heenronde?

“Ik heb de spelers vrijdagavond een uitgebreide analyse gegeven, met statistieken en feiten.”

“Daarin wordt aangetoond waar ze beter moeten in worden en wat er heel goed is. Maar ik ga mijn collega’s niet slimmer maken dan ze al zijn en houd dat soort info binnenskamers.”

“Ik heb deze analyse aan de technische staf bezorgd en aan de sportieve cel van het bestuur. Dat is voldoende. Laat ons zeggen dat er van bepaalde zaken wel een aantal mensen geschrokken zijn.”

Veel succes zondag, op naar een sportief duel op en naast het veld!

Supporters, op post om onze jongens naar de 3 punten te schreeuwen!

Ruimte voor externe advertenties: