“We teerden te veel op kwaliteit, te weinig op grinta”

Zondagnamiddag leed Racing een 3-1 nederlaag tegen RVC Hoboken. Deze verliespartij kwam zeer hard aan.

We zochten een duidelijk aangeslagen coach Dave De Herdt op en vroegen hem naar zijn bevindingen.

Coach, wat is jouw analyse van deze wedstrijd?

“We zijn op alle vlakken tekort geschoten en dat doet pijn. Het is tegen zulke tegenstanders dat we de nodige punten moeten sprokkelen om op het einde het kampioenschap binnen te halen.”

“Bij sommigen ontbrak duidelijk het vertrouwen. Ze zagen de staat van het veld en de goesting was weg, dat is iets dat nochtans niet in het hoofd zou mogen spelen. We teerden te veel op onze voetbalkwaliteiten en te weinig op de grinta.”

“Na de 1-0 kregen we een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker met o.a. een schot van Weydisch dat tegen de paal belandde en de niet-gefloten penalty voor ons.”

“Als we op dat ogenblik hadden kunnen scoren, kregen we een heel ander wedstrijdverloop. We gaven ook te veel vrijheid weg aan onze tegenstander.”

“We kunnen de spelers de nodige onderrichtingen meegeven, maar het is nog altijd aan hen om dit op het veld waar te maken.“

“We zijn met goede bedoelingen aan de tweede helft begonnen, maar dan werd het zeer snel 2-0.”

“Na de aansluitingstreffer van Doncos kregen we weer wat vertrouwen, maar dan plaatst Van der Westerlaken – na een foutje van Vinnie – die hoekschop er rechtstreeks in en dan krijg je natuurlijk een nieuwe uppercut.“

Een aantal supporters vroegen zich af waarom je Lars Geysels gisteren niet opstelde?

“Ik heb Lars niet opgesteld, omdat het hem gedurende de week op training aan de nodige inzet ontbreekt. Ik heb hem een duidelijk signaal gegeven, hopelijk dringt het nu bij hem door.”

———

P.S. Volgend weekend staan er twee wedstrijden op het programma: zaterdagavond de competitiewedstrijd thuis tegen Sint-Dimpna en zondagnamiddag de uitwedstrijd voor de Beker van Antwerpen op het veld van Oud-Turnhout.

 

Ruimte voor externe advertenties: