Racing-Bocholt: de top 3 is de inzet voor groen-wit, maar wat moet je nog weten?

Racing speelt zaterdagavond in het Oscar Vankesbeeckstadion tegen Bocholt. Hier vind je enkele weetjes over de wedstrijd.

Bocholt is het nummer 15 in het klassement. In 5 matchen sprokkelden de Limburgers 4 punten: een gelijkspel op de openingsspeeldag tegen Londerzeel en een overwinning twee weken geleden op het veld van Pepingen-Halle.

De uitslagen van Bocholt:
Bocholt – Londerzeel 1-1
KV Mechelen B – Bocholt 2-0
Bocholt – Tongeren 2-3
Pepingen-Halle – Bocholt 0-2
Bocholt – Lyra-Lierse 1-3

In de beker haalde Bocholt, net als Racing, de 5e ronde. Daarin verloor het heel nipt (met 2-1) van de profs van Deinze uit 1B.

Bocholt heet voluit Koninklijke Bocholter VV. De club werd in 1923 boven de doopvont gehouden en is daarmee een van de oudste clubs in Limburg. Volgend jaar bestaat onze tegenstander dus exact 100 jaar.

Bocholter sloot zich voor het seizoen 1924-1925 aan bij de KBVB. In 2000 promoveerde Bocholter naar (de toenmalige) 3e klasse, de hoogste afdeling waar het ooit in gespeeld heeft.

Sinds 2016 (en de hervorming van de lagere nationale reeksen) speelt Bocholter in 2e amateur.

Racing verdedigt 3e positie

Racing Mechelen staat na enkele sterke matchen op een gedeelde 3e plaats, met 10 punten.

Groen-wit won 3 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 1 keer. Die nederlaag slikte Racing op de eerste speeldag thuis tegen Tongeren: 2-3, dezelfde uitslag als in Bocholt-Tongeren enkele weken geleden.

Racing wil zijn positie in het klassement uiteraard behouden, zelfs versterken. De club rekent op al zijn supporters om er zaterdagavond weer een toffe wedstrijd met veel sfeer van te maken.

Tickets online en fysiek te koop

Tickets zijn gewoon te koop aan de loketten.

Wie liever online al een kaartje koopt, kan dat uiteraard ook: klik hier en koop een kaartje in onze digitale ticketshop.

Info over abonnementen

Abonnees die hun abonnement nog niet afgehaald hebben, kunnen dat zaterdag in de loketten afhalen vanaf 19u30.

Wie zaterdag zijn abonnement niet afhaalt, zal dat na zaterdag niet meer op matchdagen kunnen doen. Na de match tegen Bocholt worden alle niet-afgehaalde abonnementen in het secretariaat gelegd en moet je een afspraak maken op het secretariaat om jouw seizoenskaart af te halen.

De poorten gaan zaterdag open om 18u30. Tot zaterdag!