Coach Greg voor Racing-Bocholt: “Beresterke targetman & voetjes op de grond”

Na een mooie 10 op 12 maakt Racing zaterdagavond thuis tegen Bocholt opnieuw jacht op de drie punten.

Greg Vanderidt en zijn spelersgroep hebben zich na de eclatante 0-5 in Merksem vorig weekend zonder zorgen kunnen voorbereiden op hun 6e competitiewedstrijd.

Coach, met een droge 0-5 op City Pirates maakte Racing opnieuw indruk. Wat zeg je na zo’n match tegen jouw spelers?

“De prestatie in Merksem was wat je verwacht, los van het resultaat. Ik blijf wekelijks herhalen dat ik deze intensiteit en mentaliteit van mijn groep eis.”

“Na de wedstrijd zijn mijn felicitaties voor de spelers oprecht en gemeend. Ze moeten daarvan genieten, maar vanaf de eerstvolgende training gaat de focus naar de volgende wedstrijd. In het voetbal houdt men immers geen rekening met het verleden.”

Presteert Racing met een plaats in de top 3 momenteel boven de verwachtingen? Of had je dat verwacht? Of is dat klassement momenteel geheel bijkomstig?

“Na 5 wedstrijden kijken we absoluut niet naar het klassement. Belangrijker is je start niet te missen en dat is – deels – gelukt.”

“Na 10 à 12 wedstrijden krijg je een kleine afscheiding van een 4-tal ploegen die voor de prijzen zullen strijden. Ik voorspel dat er daarna een ruime middenmoot zal ontstaan en daar moeten we zien tussen te geraken.”

“Dit is geen gebrek aan ambitie. Enig realisme en de voetjes op de grond houden zijn wat ons betreft zeker op hun plaats.”

Wie mis je zaterdag tegen Bocholt?

“Arne Knollenburg is geel geschorst. Tegelijk zal Arne het de komende dagen iets rustiger aan doen om een kleine blessure te laten genezen.”

“Voorts blijven Ruben Smet, Arn Spiessens, Dean Doncos en Senne Hermans out.”

“Nesta Vallez heeft de aangepaste trainingen deze week zonder problemen verteerd en is klaar om vanaf volgende week 100% mee te trainen.”

Wat kun je in grote lijnen over tegenstander Bocholt zeggen?

“Ze speelden gelijk tegen Londerzeel en wonnen in Pepingen. Met 4 punten zijn ze eigenlijk te karig beloond.”

“Het is een atletische ploeg met gestalte en vooraan een beresterke targetman, Romero Regales, met lopende spelers errond.”

“Ik verwacht dat Thomas Azevedo, die individueel een wedstrijd kan beslissen, weer in de ploeg komt bij hen, dat scheelt een slok op de borrel.”

“Het is echt opletten geblazen met dit Bocholt, dat zeer gemotiveerd zal afzakken naar ons stadion. Aan ons om vanaf minuut 1 bij de les te zijn!”

Bedankt, Greg, en veel succes zaterdag tegen Bocholt!

Supporters, op post om de ploeg vocaal te steunen!

Lees ook:
wat moet je weten over Racing-Bocholt?
lees nog eens alle info over de Racing-betaalkaart
Dean Doncos revalideert: “Nu die tweede kruk wegwerken”
laat zondagnamiddag jouw Racing-spandoek (gratis) brandveilig maken