Racing bevrijdt zichzelf met 2 goals en overwinning tegen Londerzeel

De ban is gebroken. Na een ongelukkige 1 op 12  heeft Racing in het Oscar Vankesbeeckstadion aangeknoopt met een mooie driepunter.

De streekderby tegen SK Londerzeel beloofde een pittig duel te worden. Die verwachting werd nog meer bewaarheid toen de bezoekers met een vrije trap al vroeg op een 0-1-voorsprong kwamen.

Racing probeerde wel te reageren, maar in vlot voetbal resulteerde dat niet voor de rust. De combinaties liepen spaak, groen-wit kon niet voor groot doelgevaar zorgen.

Toch hingen de bordjes voor het halfuur opnieuw in evenwicht. Kurt Weuts kreeg een strakke cross op zijn hoofd en met een kopbal over de keeper stond het een beetje onverwacht 1-1.

Londerzeel bleef niet bij de pakken zitten en bracht Racing voor de rust nog een paar keer in moeilijkheden. Maar hun vizier stond niet scherp, en dat kwam hen in de tweede helft duur te staan.

Want Racing kwam een pak scherper uit de kleedkamer. Al snel kregen de supporters weer het betere voetbal van enkele weken geleden te zien, met goeie bewegingen, infiltraties en concrete acties.

Londerzeel moest wijken en Racing beukte. Enkele hete standjes volgden elkaar op in de 16 meter van de bezoekers en eentje daarvan leidde tot een doelpunt van de mee opgerukte Jens De Paepe: 2-1.

Met nog 20 minuten op de klok bleef het opletten voor een dodelijke tegenprik, maar die kon Londerzeel niet uitdelen. Integendeel, het was een dominant Racing dat nog enkele kansen in elkaar bokste om de score uit te diepen.

Maar bij 2-1 bleef het. Een knappe en verdiende overwinning van Racing, dat volgende week zondag om 13.30u een derby speelt tegen de beloften van KV Mechelen.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Akarom, Guldix (83′ Van der Brempt), Heyvaert, Hmouda, Carrez, Ventôse (77′ Mrani) en Weuts.

Doelpunten: 12′ Yildiz 0-1, 24′ Weuts 1-1, 69′ De Paepe 2-1

Gele kaarten voor Racing: Akarom, Hmouda, Heyvaert