fbpx

Marc Ghys staat vanavond als T1 aan de zijlijn

Speciale situaties vragen om speciale maatregelen. Ook tijdens Racing-Lille.

Dave De Herdt is na zijn uitsluiting op Diest 4 wedstrijden geschorst. Het was de bedoeling dat T2 Hans Verbeeck vanavond de taak van Dave aan de zijlijn zou overnemen, maar Hans is ziek.

En dus heeft de sportieve staf een creatieve oplossing bedacht. Niemand minder dan Marc Ghys zal vanavond aan de zijlijn staan om Racing te coachen in de topper tegen Lille.

“Het zal 3 jaar geleden zijn dat ik dit nog gedaan heb”, zegt Marc. “Mijn laatste wedstrijd als coach was ik toen nog voor Duffel werkte. Daarna ben ik naar Racing gekomen als sportief manager.”

“Het is Dave die me zaterdagmiddag gebeld heeft om te vragen of ik hem wilde vervangen. Ik heb daar niet over moeten nadenken. Ik heb ja gezegd, om hem en de club te helpen.”

Marc Ghys kan dan ook terugblikken op een jarenlange ervaring als trainer. Bij Racing, bij Lyra, bij Duffel onder meer.

“Het is niet iets dat je verleert, maar vanavond zal ik daar vooral staan als steun voor de spelers. Want Dave zal de theoretische bespreking voor de match gewoon voor zijn rekening nemen en de tactiek uitstippelen. Tijdens de match beslist hij ook over de vervangingen.”

“Eigenlijk begint mijn taak om 20 uur. Ik zal er niet met knikkende knieën staan, neen. Maar ik doe het met veel plezier. En hopelijk zal ik er om 21u45 met veel plezier op terugblikken ook.”

Veel succes, Marc, vanavond!

Supporters, onze slogan uit de good old days niet vergeten: “Het is altijd prijs met Marc Ghys!”

Lees ook:
koop nu digitaal jouw ticket voor Racing-Lille
Old Brigade sponsort vanavond de matchbal
neem jouw CST en id-kaart mee, en houd jouw mondmasker altijd op