Na het Overlegcomité: voetbal gaat door, met CST en mondmaskerplicht

Het Overlegcomité heeft vandaag nieuwe maatregelen bekendgemaakt om de coronapandemie in te dijken.

Gevreesd werd dat de sport zou getroffen worden, maar dat blijkt mee te vallen.

Zo gaat de voetbalcompetitie, op alle niveaus, gewoon door. Dat betekent dat de trainingen en wedstrijden van de jeugdteams en eerste ploeg van RC Mechelen niet in het gedrang komen.

Ook worden toeschouwers nog altijd toegelaten bij trainingen en wedstrijden.

Er is wel een verplichting om bij het binnenkomen (personen vanaf 12 jaar en 2 maanden) het Covid Safe Ticket te tonen, samen met de identiteitskaart. Iedereen, vanaf 10 jaar, moet tijdens de trainingen en matchen ook altijd zijn mondmasker ophouden. Het mondmasker mag alleen tijdelijk af als je iets eet of drinkt.

Aangezien de horeca om 23 uur moet sluiten, zullen ook de horeca-aangelegenheden (chalet, jeugdbar, Racing Business Club…) van Racing om 23 uur dicht gaan.

Er mag binnen alleen zittend gedronken en gegeten worden. Er mogen maximaal 6 personen plaatsnemen aan een tafel.

Tijdens de match tegen Lille zal er een buitentap staan (aan de ingang van het chalet), zodat de mogelijkheid geboden wordt om zoveel mogelijk buiten te blijven, daar iets te drinken en het chalet binnen niet te druk te maken.

Hier zal door stewards op toegekeken worden, maar we vragen de fans om hier zélf ook rekening mee te houden. Als er geen zitplaats is in het chalet, dan wordt iedereen dus vriendelijk gevraagd om buiten te blijven en daar iets te drinken. Geef ouderen en mensen die moeilijk te been zijn voorrang in het chalet, aub.

In deze omstandigheden zal iedereen van Racing Mechelen zijn beste beentje voorzetten om alle activiteiten zo gezond mogelijk te organiseren.

Iedereen is zaterdagavond dus ook van harte welkom om de topper tussen Racing en Lille bij te wonen.