Racing laat in topper geen spaander heel van Lille United

Een sterk Racing heeft zaterdagavond de topper tegen Lille United met overtuiging gewonnen.

Na een moeilijke week met veel tegenslag en blessures begon Racing tegen Lille met De Paepe in de defensie en Guldix in het middenveld. En oh ja, met Marc Ghys als T1 aan de zijlijn, ter vervanging van de geschorste Dave De Herdt.

Racing begon na een minuut stilte voor de overleden Mane De Vos meteen sterk aan de wedstrijd. Groen-wit drukte Lille, toch het nummer 2 in de rangschikking, vanaf de eerste minuut naar achteren.

Net voor het kwartier leverde het Mechelse overwicht de 1-0 op. Lille kreeg een aanval van Racing niet weggewerkt, Weuts was er als de kippen bij om de bal hoog in de tent te jagen. Het was het 9e doelpunt van Weuts in deze competitie.

Lille wist van geen hout pijlen maken en slikte 3 minuten later de 2-0. Een vlotte aanval over de grond vanaf links belandde voor de voet van Carrez, die de bal in de verste hoek devieerde.

Een paar tellen later stond het al 3-0. Racing sneed als boter door de verdediging van Lille en het was ditmaal Hmouda die de bal onhoudbaar tegen de touwen knalde.

Lille wist niet hoe te reageren. De Kempenaren kregen geen voet aan de grond en wisten Racing-doelman Smet niet te bedreigen.

Ook in de tweede helft lukte dat niet. Het was Racing dat de match bleef controleren en domineren. Er waren nog wat kansen voor de thuisploeg, maar het Mechelse vizier stond niet meer zo scherp als voor de rust.

Zo bleef de 3-0 op het scorebord staan. Een meer dan verdiende overwinning voor groen-wit.

Racing blijft dankzij deze driepunter mooi op kop in het klassement. Volgende week zaterdag wacht al een volgende topwedstrijd, op het veld van Betekom.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, De Paepe (73′ Put), W.Kerckhofs, B.Kerkchofs, Guldix (86′ Van Delm), Heyvaert, Hmouda, Carrez, Doncos (82′ Van Nuffel) en Weuts.

Gele kaart voor Racing: Heyvaert