Hoe zou het zijn met… Alex Fisher, onze ex-midvoor?

De Engelse aanvaller Alex Fisher speelde slechts één seizoen – 2012-2013 – voor Racing maar de club en de stad lieten tijdens dat jaartje wel een grote indruk op hem na.

Nadat zijn contract bij KVK Tienen in juli 2012 afliep, tekende Alex bij Racing nadat hij in extremis nog een laat bod van KVC Westerlo weigerde, dat net uit de Pro League was gedegradeerd.

Alex, je speelde maar één seizoen voor Racing, maar het was blijkbaar de moeite waard?

“Ik heb een heel leuk seizoen gehad met Racing, het was het natuurlijk meer dan waard! Jammer dat we dat jaar in de laatste wedstrijd (eindronde tegen Geel) van het seizoen geen promotie konden afdwingen, maar het leven in en spelen voor zo’n geweldige stad en club is een herinnering die ik altijd zal koesteren. Ik heb geweldige mensen ontmoet in en rond de club, waar ik trouwens enorm dankbaar voor ben. Ik moet een speciale vermelding geven aan Geert Van Evelghem, deze man heeft me echt geholpen om me te vestigen en is iemand die ik tot op de dag van vandaag beschouw als een goede vriend!”

Hoe ben je eigenlijk bij Racing terechtgekomen?

“Ik speelde de laatste wedstrijden van het vorige seizoen voor KVK Tienen. In de voorbereiding van het nieuwe seizoen speelde ik een testwedstrijd met  KVC Westerlo tegen Racing en scoorde de beide doelpunten in de 0-2 overwinning van Westerlo. Na de wedstrijd was het Racing die me als eerste een contract aanbood! En ik tekende het graag, het enige wat ik wou was voetballen en Sadio Ba – de toenmalige coach –  zei dat ik bij Racing een zeer goede kans zou maken.”

Heb je op dit moment nog contact met je ex-teamgenoten?

“Ja, ik heb nog contact met een paar mensen van het toenmalige team. Ik ben goede vrienden met Fergus Bell, we hebben trouwens na onze tijd bij Racing nog samen voor een paar teams gespeeld. Kevin Seville is een geweldige kerel, we hebben nog vrij regelmatig contact via de sociale media. Met sommige van de andere jongens, zoals Bert Tuteleers en Medhi, communiceer ik nog via Instagram. En natuurlijk ook nog met Geert Van Evelghem en Fred Willems.”

Hoe is je verdere voetbalcarrière verlopen? Ben je momenteel nog actief als voetballer?

“Ik ben dankbaar dat ik nog steeds speel. Ik ben net 30 geworden, dus ik voel me nu een beetje ouder dan toen ik bij Racing was! Sinds mijn tijd bij de club heb ik in Italië gespeeld voor AC Monza – waarmee ik de finale in de Coppa Italiana bereikte. Nadien speelde ik in de Schotse Premier League 3 seizoenen voor Inverness CT en voor Motherwell, die de League Cup-finale bereikten. Momenteel speel ik voor Exeter City in Engeland, we hebben net 3 weken geleden de promotie gemist in het Wembley Stadium, maar desondanks ben ik trots dat ik in zo’n historisch stadion hebben kunnen spelen.”


Hoe vul je je dagen tegenwoordig?

“Voetbal neemt het grootste deel van mijn tijd in beslag, maar daarnaast geniet ik van golfen en heb ik samen met mijn broer een klein vastgoedbedrijf opgericht om me voor te bereiden op de tijd na mijn voetbalcarrière. Zoals bij de meeste mensen, spendeer ik een groot deel van mijn leven aan mijn familie en ik koester elk moment dat ik met hen kan doorbrengen.”

Ben je Racing blijven volgen nadat je wegging?

“Ik ben Racing de hele tijd blijven volgen. De supporters en het team waren geweldig met mij en ik zal hen voor altijd dankbaar zijn voor de positieve invloed van iedereen gedurende mijn verblijf in Mechelen. Ik hou de resultaten wekelijks bij en hoop Racing de komende jaren terug te zien keren naar waar het thuishoort!”