fbpx

De competitie begint voor Racing op 19/9 (of een week later)

Woensdag maakten we al het nieuwe bekerschema bekend, vandaag kunnen we met het nieuwe competitie- en oefenschema naar buiten komen.

De sportsector en Vlaams minister van Sport Ben Weyts hebben een akkoord bereikt over de heropstart van sport en competities.

Aangezien de provincie Antwerpen zich aansluit bij de protocollen die het Vlaamse sportveld opgesteld heeft, kan er opnieuw in heel Vlaanderen op dezelfde manier aan sport gedaan worden.

En daardoor kunnen ook de groepstrainingen en competities opgestart worden. De eerstkomende groepstraining van Racing is op maandag 17 augustus.

De enige resterende vraag is of er publiek aanwezig kan zijn bij de wedstrijden. Er staat voorlopig een maximum van 200 mensen op buitenactiviteiten, maar de Vlaamse sportsector raadt aan om zonder publiek te spelen. De club wacht het advies af van de overheid voor hier over te communiceren.

Dit is het nieuwe schema

1- oefenwedstrijden
zat 22/8: GR Katelijne – RC Mechelen
woe 26/8: RC Mechelen – Heist-op-den-Berg
woe 2/9: Muizen – RC Mechelen
woe 9/9: Sint-Niklaas – RC Mechelen

2- bekerwedstrijden
zon 30/8: RC Mechelen – HO Kalken (1e ronde)
zon 6/9: 2e ronde
zon 13/9: 3e ronde
zon 20/9: 4e ronde

3- eerste twee competitiematchen
zat 19/9: RC Mechelen – Diest (als beide clubs uit de beker liggen)
zat 26/9: Pelt – RC Mechelen

In het weekend van 20 september staat ook de 4e ronde van de Beker van België geprogrammeerd. Ploegen die op dat moment nog in de beker zitten, zullen in dat weekend voor de beker spelen. Zij zullen die eerste speeldag op een later tijdstip inhalen, mogelijk op een woensdagavond.