Gehavend Racing keert met gelijkspel terug uit Berchem

Racing is zaterdagavond op een 1-1-gelijkspel blijven steken bij Berchem Sport.

Zonder de geschorste Guldix, Heyvaert en Ventôse + de geblesseerde Hmouda, De Paepe, Akarom en Spaenhoven was het puzzelen geblazen voor trainer Kevin Van Haesendonck.

Toch kreeg de coach nog een respectabel team op de been, met de opdracht: 3 belangrijke punten pakken.

De spelers namen die taak ter harte. Vanaf het eerste fluitsignaal eiste Racing de bal op en zeker in de eerste helft leverde dat bijwijlen goed voetbal en enkele goeie kansen op.

Toch was het Berchem dat uit een zeldzame mogelijkheid de score al vroeg in de match opende: Vennekens nam een voorzet van links in één tijd op zijn schoen, de bal verdween netjes in de hoek: 1-0 na 17 minuten.

Racing liet het er niet bij en bleef aanvallen. Een poging van groen-wit eindigde op de lat, even later zwaaide een schot van Max Van der Brempt weg.

Een alweer bedrijvige Maxim Versteeven leverde net voor het halfuur een voorzet af richting Alan Mayanga, jammer genoeg eindigde de bal net naast het Berchemse doel.

Een minuut later waagde Mrani zijn kans van ver, zijn botsende schot werd met de nodige moeite gepareerd door de thuisdoelman. Zo stond het na de eerste helft met 70% balbezit voor Racing 1-0.

Na de rust ging Racing aanvankelijk op zijn elan door. Van der Brempt besloot net naast en vanuit een schuine hoek redde de keeper van Berchem een poging van Nesta Vallez.

In minuut 59 was het toch, eindelijk, bingo. Vallez haalde de achterlijn, zijn voorzet belandde via een Antwerpse voet aan de tweede paal waar Versteeven de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Racing leek erop en erover te gaan, maar op een moeilijk, vooral hobbelig, bespeelbaar veld gooide Berchem alles in de strijd om groen-wit de doorgang te beletten.

De werklustige bezoekers kwamen wel nog aan het Berchem-doel. Zo kon Mayanga nog eens aanleggen, maar zijn knal vloog naast de verste paal buiten. Een paar andere aanvallen werden dan weer net niet goed genoeg uitgespeeld, waardoor aan de score niks meer veranderde.

Met een 1-1-gelijkspel schiet Racing niet echt veel op, maar de paar honderd meegereisde supporters trakteerden de moegestreden spelers wel op een verdiend applaus.

Volgende week zaterdag wacht de volgende wedstrijd, thuis tegen Rupel Boom. Een streekderby en uiteraard weer een belangrijke partij met het oog op plaatsing voor de eindronde.