Racing heeft nieuwe T2: Serge Van den Stock ruilt Boom voor Racing

De A-kern van Racing Mechelen beschikt over een nieuwe T2. Serge Van den Stock heeft zijn toekomst aan onze club verbonden.

Serge Van den Stock is op zijn 53e een vat vol kennis en ervaring. Met zijn voetbal-knowhow kan Racing alleen maar wel varen.

“Ik heb zelf gevoetbald in de jeugd van FC Boom, tot in de reserven in de toenmalige 2e klasse. Maar toen ben ik gestopt om voor kinesitherapeut te studeren. Dat beroep oefen ik nu uit in mijn eigen praktijk in Boom”, zegt Serge.

“Ik ben snel trainer geworden, in 1997. Intussen ben ik dat dus al 27 jaar, in allerlei functies. Begonnen bij de gewestelijke knapen tot de U21 en beloften van Boom. In totaal heb ik een 15-tal jaar voor Boom gewerkt.”

“In 2008 ben ik onder Raoul Peeters bij FC Duffel beland, daarna was ik T2 in Hoogstraten en als fysical coach ben ik T3 geweest bij Antwerp. Daarna ben ik opnieuw bij Boom terechtgekomen, als T2 en even als T1.”

“Vervolgens was ik ook actief als T1 bij een aantal provinciale ploegen, zoals FC Katelijne. Daar heb ik samengewerkt met Werner De Smet, die nu bij Racing trainer van de beloften is.”

“Ken Kevin nog van in Boom”

Dit seizoen was Serge Van den Stock coach van het B-elftal van Boom, maar die functie ruilt hij nu dus per direct in voor het T2-schap bij Racing.

“Ik werkte in Boom samen met toffe, jonge gasten. Het voetbalplezier was enorm, maar diep in mij brandde nog altijd de ambitie om opnieuw in de hogere reeksen te kunnen werken.”

“Nu Racing me die kans biedt, was het een mooie opportuniteit om daarop in te gaan. Ook al was het een moeilijke beslissing.”

Bij Racing gaat Serge intens samenwerken met Kevin Van Haesendonck, een oude bekende voor hem.

“Ik ken Kevin nog van in de jeugdwerking van Boom, waar hij destijds begon als trainer. Intussen heeft Kevin al een prachtig parcours afgelegd en veel ervaring opgedaan.”

“Ik kijk er enorm naar uit om me ten dienste te stellen van Kevin en de rest van Racing Mechelen. Dinsdag staan we samen voor het eerst samen op het trainingsveld.”

“Of ik dat niet lastig vind om T2 te zijn onder een jongere coach? Leeftijd telt niet. Kevin is een vakman. Hij bepaalt de visie en de opstelling, ik help hem waar ik kan.”

“Koppen omhoog”

Na een 2 op 9 wacht zaterdagavond de thuiswedstrijd tussen Racing en…Rupel Boom.

“De kalendermaker heeft het blijkbaar zo gewild”, lacht Serge. “Dat is de speling van het lot. Het is natuurlijk speciaal omdat ik van Boom ben en daar zo lang als trainer gewerkt heb, maar ik zal gewoon mijn job doen.”

“Ik ken de ploeg van Boom goed, maar op dit niveau hebben ploegen voor elkaar geen geheimen. Videobeelden genoeg die iedereen kan raadplegen en gebruiken om matchen voor te bereiden…”

Winnen zaterdag lijkt een must voor Racing om te kunnen blijven meedoen voor een plaats in de eindronde.

“Misschien zijn de cijfers van Racing de laatste tijd niet zo vet, maar dat weerspiegelt niet altijd wat er op het veld te zien is. Tegen Hades zat er meer in, tegen Berchem idem.”

“Het is nu vooral niet het moment om daar negatief over te doen, want daar wordt niemand beter van. Koppen omhoog, hard werken en zaterdag proberen te winnen.”

“Dat vind ik ook zo leuk aan clubs als Antwerp, Boom en Racing: dat zijn clubs met traditie, ambiance en ambitie. Die bieden hun fans graag offensief voetbal en proberen altijd dominant te zijn. Ik kijk er enorm naar uit om dat vanuit mijn functie als T2 lang op Racing te mogen ondersteunen.”

Aangename kennismaking, Serge, en veel succes bij Racing!

De club wil Hans Verbeeck en Werner De Smet bij deze van harte bedanken voor hun tijdelijke inzet de afgelopen weken als T2 en T3.

Hans en Werner zullen hun vroegere rol in de club weer opnemen, Hans in de sportieve cel en Werner als beloftetrainer en trekker bij de jeugd. Werner zal ook nauw verbonden blijven met de A-kern.

Een foto van Serge Van den Stock:

Imoya
Imoya