Dries Ventôse na zijn 2 goals: “We zullen de verdiende kampioen zijn”

Met een zakelijke 2-0 tegen Wellen heeft Racing alweer een opdracht volbracht. Door de nederlaag van Pelt tegen Diest staat groen-wit nu zelfs al 10 punten los.

Racing hoefde tegen Wellen niet tot het gaatje te gaan om de 3 punten thuis te houden. De Limburgse bezoekers moesten hun meerdere erkennen in kwaliteit en organisatie.

Dries Ventôse prikte de bal twee keer tegen het net.

Dries, hoe blik je terug op de match? 

“We winnen verdiend, absoluut. In deze fase van de competitie brengen we niet altijd champagnevoetbal, maar Wellen is er op geen enkel moment aan te pas gekomen.”

“Net voor de rust kwamen we 1-0 voor, dat was een heel belangrijk moment. Daarna hebben we nog een keer gescoord en de match volwassen uitgespeeld. We komen weer een stap dichter bij ons doel: super!”

Het waren twee vergelijkbare goals. Kun je ze eens beschrijven?

“Twee keer was het Gregory Carrez die me in het lijntje stuurde. Ik kon de bal meepikken en voorbij de keeper duwen, zonder veel nadenken. Het doet me heel veel deugd om die twee goals te maken.”

“Ik heb dit seizoen veel kwaaltjes gehad. Ik ben blij dat dat allemaal achter de rug is, dat ik er nu sta en belangrijk voor de ploeg kan zijn. Dit is goed voor mijn vertrouwen, echt plezant.”

Is de ellende van kleine blessures achter de rug?

“Ik ben altijd voorzichtig, maar ik heb van niks last. De voorbije maanden kwamen de kwaaltjes altijd vanuit het niets terug, nu mag ik denken dat dat voorbij is.”

De titel kan ons niet meer ontsnappen. Hoe zie jij dat?

“Ik ben geen enkele ploeg tegengekomen die beter is dan wij. We mogen terecht zeggen dat we de verdiende kampioen zullen zijn, dat kan ook niet anders als je 10 punten los staat.”

“Het is heel jammer dat we het wellicht thuis niet zullen afmaken, maar dat het al volgende week of de week erna gebeurt. Maar goed, dan kan het hier op 24 april thuis tegen Betekom een feestelijke namiddag worden. Een soort van galamatch.”

Iedereen in de spelersgroep snakt ook naar een niveau hoger?

“Ja. Het is een leuke reeks ook. Maar wel opletten, want 2e amateur is een serieus niveauverschil. Het zal aanpassen worden voor iedereen.”

“Het is echt iets om naar uit te kijken. Racing moet hogerop, dus is de promotie weer een stap in de goede richting.”

Lees ook:
Racing klopt Wellen, eerste achtervolger Pelt verliest van Diest
de uitslagen en het klassement in de reeks van Racing