Racing schuift Wellen aan de kant, de titel is bijna binnen na verlies van Pelt

Met een 2-0-overwinning tegen Wellen heeft Racing een 6e overwinning op rij geboekt. De promotie naar 2e amateur nadert nu écht met rasse schreden.

Racing-Wellen begon met een minuut applaus, ter nagedachtenis van Racing-medewerker Eddy Verbeeck.

Dave De Herdt stuurde dezelfde 10 veldspelers als vorige week in Koersel het veld op. Alleen de geblesseerde doelman Ruben Smet bleef aan de kant, ten voordele van Lars Bielen.

Lars beleefde een rustige avond. Onze keeper hoefde zich eigenlijk geen enkele keer echt vuil te maken.

De doelman van Wellen had wat meer werk en net voor de rust moest hij zich een eerste keer omdraaien. Gregory Carrez stuurde Dries Ventôse weg en zo’n kans moet je Dries niet geven: 1-0. Een ideaal moment om te scoren aan het einde van de eerste helft.

In de tweede helft bleef Racing rustig domineren. Het klasseverschil tussen beide teams was te groot om van een echte wedstrijd te spreken.

Iets na het uur ging Carrez door. Een speler van Wellen trok aan de noodrem en moest met een rode kaart het veld verlaten. Zo was het 11 tegen 10 met nog een halfuur op de klok.

Een paar minuten later profiteerde Racing al van het numerieke overwicht. Opnieuw was het Carrez die Ventôse vond en opnieuw bleef Dries ijzig kalm: 2-0.

De driepunter kwam op geen enkel moment in gevaar. Racing speelde de wedstrijd rustig uit, tot tevredenheid van de thuisaanhang.

De champagne mag stilaan koud gezet worden, want Esperanza Pelt verloor in eigen huis de topper van Diest met 0-2. Daardoor heeft Racing nu al 10 punten voorsprong op eerste achtervolger Pelt, met nog 4 matchen op het programma.

Volgende week zaterdag gaat Racing op bezoek bij Lille United en kan het de promotie naar 2e amateur afdwingen.

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Put, Hmouda (63′ Van der Brempt), Heyvaert (83′ Robert), Carrez, Ventôse (77′ Doncos) en Weuts