Dimitri Huys wordt de T2 van Greg Vanderidt: “Dezelfde principes”

Vorige week is Greg Vanderidt aangekondigd als de nieuwe T1 van RC Mechelen.

Intussen krijgt de technische staf van Greg vorm. Gregs rechterhand, als T2, wordt de 45-jarige Dimitri Huys.

Dimitri, kun je jouw voetbalparcours kort beschrijven?

“Ik heb de jeugd van Diegem doorlopen, tot en met de 1e ploeg. Ik was aanvankelijk flankspeler, maar groeide uit tot middenvelder. Het liefst speelde ik op de 10 als aanvallende mid. Ik had veel loopvermogen en moest het ook van mijn inzet hebben.”

“Na Diegem volgden Halle, Ramsdonk en Galmaarden, voor ik in Ramsdonk speler-trainer werd. Uiteindelijk ben ik zo’n 4,5 jaar T1 van Ramsdonk geweest.”

“Daarna ben ik naar Eppegem getrokken, waar ik de U21 onder mijn hoede had. Die U21 was geïntegreerd in de werking van de 1e ploeg. Het jaar erna deed ik de beloften in Eppegem en zo belandde ik in de staf van Greg Vanderidt.”

“Bij Rupel Boom in 1e amateur was ik vervolgens 2,5 jaar de T3 onder Greg, waarna nog een half jaartje Merchtem volgde. Bij Merchtem had ik wat meer tijd om mijn trainerscursus voor het UEFA A-diploma te volgen.”

En nu dus Racing. Hoe is dat gekomen?

“Ik ben deze week gecontacteerd, alles is vrij snel gegaan. Het was een kans die ik niet kon laten liggen.”

“In totaal zal ik intussen zo’n 4 jaar met Greg Vanderidt samengewerkt hebben en komt daar nu een vervolg aan. In die tijd leer je elkaar heel goed kennen. Wij delen dezelfde principes.”

Welke principes?

“Vooral dat je niets voor niets krijgt. Hard werk loont, op training en in de wedstrijden.”

“We proberen ook zoveel mogelijk details in de hand te houden en alles tot in de puntjes voor te bereiden, zodat je niet snel voor verrassingen komt te staan.”

“Tot slot zetten Greg en ik het teambelang altijd voorop. Natuurlijk werken we individueel met spelers, maar altijd met het oog op de ploeg.”

Ken je Racing Mechelen?

“Natuurlijk. Het is een club met een mooie geschiedenis. Als je daar komt, dan straalt de club iets uit. De laatste keer dat ik op Racing was, was enkele jaren geleden met de beloften van Eppegem.”

“Als je voor een club als Racing mag werken, dan is dat een trein die je niet laat passeren. Ik zal met plezier de dagelijkse verplaatsing maken vanuit Lennik, waar ik woon. De ring van Brussel heeft voor mij geen geheimen (lacht).”

Is onze A-kern gewapend voor 2e amateur?

“De spelersgroep zal klaar moéten zijn. Er zit absoluut kwaliteit in. Maar je weet ook: wedstrijden, zeker in 1e en 2e amateur, zijn nooit op voorhand gewonnen.”

“Het is elke week vechten, en het is zeker ook een niveau hoger dan wat Racing de voorbije jaren meemaakte.”

“Ik heb meegekregen dat het doel van Racing 1e amateur is, maar dat de clubleiding daar nuchter mee omgaat. Dus stap voor stap, met een gezond financieel beleid. De club is goed aan het werken, en die ambitie om op termijn in 1e amateur te spelen, mag Racing zeker hebben.”

Zijn er spelers waar je al mee samengewerkt hebt?

“Met jongens als Jens De Paepe, Max Van der Brempt, Ilias Van Nuffel en Nick Spaenhoven werkte ik inderdaad al samen bij Rupel Boom.”

“En een aantal andere spelers ken ik door hen te scouten. Jens Heyvaert bijvoorbeeld. En zo kan ik er nog wel enkele noemen.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben dag en nacht met de pc bezig, zowel voor mijn werk als voor het voetbal. Ik ben online communicatie-specialist bij Siemens.”

“Ik ben altijd al hard geïnteresseerd geweest in het digitale gebeuren. Data verzamelen en er op een verstandige manier mee omgaan, dat is wat ik graag doe. Ik verzorg de sociale media en website van Siemens.”

Welkom bij Racing, Dimi! Veel succes komend seizoen!

Aarzel niet langer:
en koop hier online jouw abonnement voor een seizoen met veel leuke wedstrijden

Nog enkele foto’s van Dimitri bij zijn vorige clubs: