fbpx

Thierry Kalungwe leidt mee de Racing-zomerstage: “Dit is mijn passie”

Dit jaar verzorgt de Racing jeugd in samenwerking met LION Academy voor het eerst meerdere jeugdvoetbalstages: de Paas – en Zomerstage.

We spraken met jeugdtrainer Thierry Kalungwe van de Racing U10IP. Thierry is bij LION Academy verantwoordelijk voor het voetbaltechnisch plan en voor de Racing-stages.

Wat kun je over jezelf en je functie bij LION Academy vertellen?
“Ik ben Thierry Kalungwe. Het ontwikkelen van voetballers is mijn passie, dat doe ik momenteel als teamtrainer bij de Racing U10IP en vorig seizoen bij de U12IP. Waar ik binnen Racing werk om het hele team als team beter te krijgen, werk ik binnen LION vooral om ervoor te zorgen dat elke speler op zichzelf beter wordt. Daardoor creëren we bewust een omgeving waar fouten omgezet kunnen worden in leermomenten en ontwikkeling.”

“Wij hebben de visie om elke speler vertrouwen te geven. Wij zijn streng, eisen discipline en verwachten veel inzet, onze spelers mogen daarvoor in ruil positieve coaching en heel veel vertrouwen terug verwachten.”

Wat is LION Academy?
“LION Academy is de voetbal academy voor stages, personal- en small groepstraining. In april 2021 is LION ontstaan vanuit passie voor voetbal en de wil om jeugd naar een hoger niveau te tillen.”

“Ik ben samen met Bjarne Koek, vanuit onze functie als Racing jeugdtrainers, LION Academy begonnen. Wij waren op zoek naar een manier om spelers nog meer kansen te geven en zichzelf op een plezante te manier te ontwikkelen. Inmiddels is ons trainersteam uitgebreid met veel jonge, ambitieuze trainers. In combinatie met onze ervaren trainers is dat een perfect samenspel. Daarbij sluiten ook dit jaar weer een aantal Racing-trainers aan bij onze stages om er een groot succes van te maken.”

LION Academy voert voor het eerst een apart U14-U17 event in?
“Er is een behoefte bij de oudere leeftijden in het jeugdvoetbal aan een apart evenement, waar ze stevig kunnen trainen, goed begeleid en uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen. Als LION Academy waren we al een tijdje in ons hoofd aan het spelen met een dergelijk idee. Toen we deze feedback kregen hebben we gelijk de daad bij het woord gevoegd.”

“Zo worden de spelers begeleid met hartslagmeters, videoanalyse en krijgen ze training van onze gespecialiseerde coaches. Persoonlijk kijk ik enorm uit naar de Racing-stage van 11 tot en met 15 juli, omdat ik zeker weet dat die jongens zich gigantisch gaan ontwikkelen.”

Wat is het doel van de voetbalstages?
“Ons doel is voetballers te laten groeien op elk niveau en op elke leeftijd. Spelers verder ontwikkelen staat altijd op de eerste plaats, om dit mogelijk te maken werken we met verschillende soorten trainingen.”

“We geloven ook in het zo veel mogelijk integreren van specialisten tijdens de trainingen. Omwille van de specialisatie van onze trainers worden de deelnemers aan de stages uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen. Het is ons streven om elke stagedeelnemer voetbalvaardiger te maken.”

Wat wil je bereiken op de Racing?
“Tijdens onze voetbalstages richten wij er ons op om, naast de speler te ontwikkelen, ook de club te helpen. Wij geloven er heilig in dat we als Racing-partner investeren in de jeugd. Als LION Academy sponsoren we specifiek onze jeugd, bijvoorbeeld bij elke stage investeren we in de Racing-jeugd. Wat wij uiteindelijk willen bereiken is dat onze stages bijdragen aan het verbeteren van de gehele jeugdwerking.”

Schrijf je in voor de Racing-zomerstage van 11 tot en met 15 juli. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Schrijf je in via: https://lionacademy.be/product/zomerstage-krcm/.