De laatste transfer: Robbe Berben ruilt Lierse voor Racing

 Vandaag kunnen we de laatste transfer met het oog op 2021-2022 aankondigen.

Robbe Berben trekt komend seizoen het Racing-shirt aan. Robbe is net 20 geworden en verlaat 1B-club Lierse K.

“Ik ben afkomstig van Lint, waar ik een jaar of 6 in de jeugd gespeeld heb. Lierse heeft me opgepikt toen ik 12 was. Daarna heb ik in de jeugdopleidingen van KV Mechelen (1 jaar) en AA Gent (3 jaar) gezeten”, overschouwt Robbe zijn verleden.

“Bij al die clubs heb ik veel geleerd. Vooral AA Gent was een grote stap, zowel op voetbalvlak als menselijk. Ik ben daar in een totaal andere omgeving terechtgekomen en zat er op internaat.”

“Na Gent ben ik teruggekeerd naar Lierse, met de bedoeling de stap naar de A-kern te zetten. Ik heb de voorbije twee seizoenen telkens de voorbereiding met de A-kern meegemaakt en heb ook in die momenten dus veel kunnen leren.”

“Dat ik nu naar Racing kom, is een zeer bewuste keuze. Ik wil me bij Racing verder ontwikkelen, ervaring opdoen met al die spelers rond mij, de laatste stap zetten en zo een vaste waarde te worden in een 1e ploeg.”

Robbe bij Lierse K (lees verder onder de foto):


Het maximum er uithalen

Zoals elke jongen die talent heeft, was het Robbes droom om ooit profvoetballer te worden.

“Klopt. Ik heb daar ergens van gedroomd, maar daar ben ik intussen een beetje van afgestapt. Nu is het mijn doel om zo ver mogelijk te geraken in het voetbal en met Racing te groeien.”

“Ik combineer het voetbal met studeren. Ik studeer KMO-management aan de Karel de Grote-hogeschool in Antwerpen. Ik zit in mijn 2e jaar. Ergens is het de bedoeling later een eigen bedrijf op te starten of in een bestaand bedrijf een mooie functie uit te oefenen.”

“Studeren is belangrijk, ik wil zo snel mogelijk dat diploma behalen. Overdag volg ik les en ’s avonds train ik met de beloften van Lierse. Zo blijft ook het voetbal belangrijk, zeker nu ik bij Racing voltijds met de A-kern zal meetrainen en hopelijk ook veel speelminuten kan vergaren.”

“Ik heb met de coach en sportief manager gesproken. Ik ken Dave De Herdt niet persoonlijk, maar hij kende mij nog wel vanuit zijn Lierse-periode. Hij wil het maximum uit mij krijgen. Hij heeft me gezegd dat ik hard zal moeten knokken voor mijn plaats, want er is ook achterin veel kwaliteit bij Racing. Maar dat besef ik zelf ook: je krijgt in het voetbal niks cadeau.”

Robbe bij Lierse K, in het witte shirt (lees verder onder de foto):


Van nature een leidersfiguur

Wie met Robbe spreekt, merkt meteen dat hij zeer matuur is voor zijn leeftijd. “Als centrale verdediger is het jouw taak om jouw medespelers en jouw ploeg te sturen. Je leert al snel dat coaching zeer belangrijk is op die positie”, zegt hij.

“Coaching is dan ook een van mijn sterke punten. Mijn andere kwaliteiten? Ik ben rechtsvoetig, maar kan ook goed met links uit de voeten. Voetballend ben ik sterk, ik heb inzicht en ben kopbalsterk.”

“In de jeugdreeksen heb ik een aantal jaar geleden met Lierse en KV Mechelen nog tegen Racing gespeeld. Ik ken de club dus al een beetje. Racing is een heel mooie club, met een groot verleden en grote ambities in de toekomst. Racing wil promoveren en als voetballer vind ik dat fantastisch: mee kunnen vechten om naar een hogere reeks te stijgen.”

“Ik heb mezelf intussen voorgesteld in de whatsappgroep van de spelerskern. Ik had een filmpje gemaakt en daar zijn zeer positieve reacties op gekomen. Ik kreeg er eigenlijk meteen een heel warm gevoel van. Ik kijk er ontzettend naar uit om binnenkort voor Racing te kunnen voetballen.”

Robbe, bedankt voor het gesprek en heel veel succes binnenkort bij Racing!