Racing-jeugddoelman Hendrik Fierens schuift door naar de A-kern

De samenstelling van de A-kern nadert zijn einde. Met Hendrik Fierens stroomt opnieuw een jeugdproduct van de club door naar het hoogste echelon.

Hendrik Fierens is nog maar 16 jaar. Als jong broekje bond hij zijn eerste veters vast bij Red Boys Elzestraat. Na een jaartje Racing, 2 jaar Eppegem en 1 jaar Lyra-Lierse keerde hij terug naar Racing.

“Dit seizoen sta ik onder de lat bij de U17 van Racing”, zegt Hendrik. “Toen ik begon met voetballen was ik verdediger, erna heb ik me laten omscholen tot keeper. Het is als keeper dat ik destijds een test heb afgelegd en van Red Boys naar Racing ben gekomen.”

“In doel staan, zit een beetje in mijn familie. Mijn opa aan moederskant was ook doelman. Hij heeft ooit enkele wedstrijden in doel gestaan in de eerste ploeg van KV Mechelen.”

“Als kind was het natuurlijk mijn grote droom om profvoetballer te worden, maar daar ben ik in de loop van de jaren uiteraard realistischer in geworden (lacht). Nu zou ik het al ongelofelijk prettig vinden als ik ooit eens in de beker in doel zou staan en tegen een eersteklasser zou uitkomen.”

“Dat ik nu opgenomen word in de A-kern van Racing en doorstroom vanuit de jeugdwerking was voor mezelf toch een verrassing. Ik had gehoopt dat dit ooit zou gebeuren, maar ik had het niet zo snel verwacht. Ik ben heel blij met deze kans om op hoog niveau bij de A-kern te kunnen aansluiten en mezelf zo verder te kunnen ontwikkelen.”

“Ik ben intussen al toegevoegd aan de whatsapp-groep van de spelers, waarin ik mezelf voorgesteld heb in een filmpje. De ervaren jongens hebben me welkom geheten, dat is allemaal vlot verlopen.”

Hendrik woensdagavond op de training met de U17 (lees verder onder de foto):

Ook in de tribune

Net zoals elke jonge keeper heeft Hendrik voorbeelden. “Mijn idolen zijn Manuel Neuer, Gigi Buffon, Iker Casillas en Thibaut Courtois. Van Courtois had ik tot voor kort een poster in mijn kamer hangen. Maar sinds die opnieuw geschilderd is, hangt hij er niet meer (lacht).”

“Neuer is ook een doelman waar ik naar opkijk. Hij speelt zeer hoog en daar houd ik zelf ook van. Ik ben 1,89 meter, vrij goed op hoge ballen en ook vrij goed in het meevoetballen. Ik hoop dat er nog wat centimeters bijkomen en ik op die manier ook fysiek nog wat sterker kan worden.”

Hendrik volgt Racing zeer actief op de sociale media én in het stadion zelf. “Ik ben in het verleden al geregeld naar de 1e ploeg komen kijken, met ploegmaats, vrienden en mijn ouders. De sfeer in het stadion valt me daarbij altijd op.”

“Op die manier ken ik ook al enkele spelers van naam, zoals Kurt Weuts bijvoorbeeld. En de jonge kerels die vanuit de beloften doorstromen naar de A-kern, Imad en Fawzi, die ken ik ook. Het wordt dus niet helemaal een stap in het onbekende. Ik kijk al uit naar de voorbereiding op komend seizoen.”

Hendrik, dikke proficiat met jouw opname in de A-kern. Dat het een prachtig avontuur moge worden!