Coach Greg voor Racing-Jong Beerschot: “Ik verwacht veel strijd”

Zondagnamiddag speelt Racing zijn voorlaatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022. Jong Beerschot komt op visite in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Na twee gelijke spelen op een rij mikt Racing tegen Jong Beerschot opnieuw op een driepunter. Wie weet, komt groen-wit op die manier de top 5 binnen.

Greg Vanderidt blikt vooruit op de match.

Coach, was de 1-1 zaterdag in Lebbeke voor jou als coach een ontgoocheling?

“Wat het resultaat betreft absoluut. Ons spel was echter verre van slecht. We domineerden, hadden redelijk wat kansen en gaven niets weg.”

“De realiteit is alweer dat je met puntenverlies achter blijft en dat dat dan als een nederlaag aanvoelt.”

Ondanks de puntendeling blijft Racing op een mooie gedeelde 7e plaats staan, dat is uiteindelijk misschien wel onverhoopt (goed)?

“Die 7e plaats is zeker niet onverdiend. Onze ploeg heeft geen enkel punt gestolen en in deze sterke reeks is dit tot nu toe zeker een prestatie.”

“Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat de meeste ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat het elke wedstrijd opletten geblazen is.”

Wie mis je zondag?

“Nick Spaenhoven zit met één speeldag schorsing door zijn uitsluiting twee weken geleden tegen Turnhout. Yasin Mrani is dan weer paraat na zijn schorsing van vorige week.”

Hoe doet Jong Beerschot het en waar schuilt het gevaar voor Racing?

“Ze gaan er altijd 90 minunten vol voor. Ze hebben veel beweging in de ploeg en spelen met een duidelijke visie waar ook hun opleiding centraal staat.”

“Twee weken geleden gingen ze gelijk spelen op Lyra-Lierse en maakten ze zelfs aanspraak op de overwinning. Iedere ploeg kan de punten gebruiken in deze reeks, dus verwacht ik weer veel strijd en overgave van beide ploegen.”

Jij was vorig seizoen nog coach van Beerschot in 1e klasse. Is deze match speciaal voor jou?

“Eigenlijk niet. Ik kom wel bekend volk tegen, maar mijn focus ligt volledig bij Racing. Onze eigen prestatie is het enige dat telt.”

Lees ook:
koop vanavond jouw ticket tussen 18u en 20u in het chalet
koop jouw ticket nu online in onze digitale ticketshop
Covera Packaging sponsort de wedstrijdbal
Senne Goossens speelt tegen zijn tweelingbroer Jasper Goossens