Zondag staat Senne Goossens tegenover tweelingbroer Jasper Goossens: “Ik voel het nu al”

Zondag neemt Racing in het Oscar Vankesbeeckstadion de handschoen op tegen Jong Beerschot. Voor onze doelman Senne wordt het een zeer speciale wedstrijd.

Senne Goossens staat sinds begin september in doel, nadat Ruben Smet op training zijn pink had gebroken. De 20-jarige Mechelse goalie beschaamt het vertrouwen allerminst, meer zelfs: Senne doet het uitstekend in zijn eerste Racing-maanden.

De kans dat Senne zondag in doel staat tegen Jong Beerschot is dan ook niet klein. Het zou wat zijn, zeker nu hij de confrontatie kan aangaan met Beerschot-speler Jasper Goossens. Goed om te weten: Jasper Goossens is de 1 minuut jongere tweelingbroer van Senne.

Senne, eerst nog even terug naar zaterdag: de match op Lebbeke. Waarom wonnen we niet?

“Alles stond goed bij ons en achteraan hebben we niets weggegeven, buiten die strafschop in de slotfase.”

“Zelf hadden we genoeg (grote) kansen, maar we hebben het opnieuw nagelaten om onszelf te belonen. Ik had het gevoel dat de trein na de zege tegen Londerzeel opnieuw vertrokken was, maar dat blijkt niet helemaal het geval.”

“Tegen Turnhout en Lebbeke scoorden we wel weer, maar we hadden 6 punten uit die 2 matchen kunnen puren. Jammer dat dat niet gelukt is.”

“Het blijft wel zeer positief dat we de kansen creëren. Kurt Weuts, Gregory Carrez en Dries Ventôse doen voorin hun uiterste best. Ze spelen goed en creëren de kansen, grote kansen soms zelfs. Als dat niet meer het geval is, dan moeten we ons zorgen maken.”

Zondag lukt het scoren misschien vlotter tegen Beerschot, tegen de ploeg van jouw broer?

“Onderschat Beerschot zeker niet. Het is een sterk team, een beetje onvoorspelbaar.”

“De vraag is of ze met spelers van de A-kern zullen spelen of niet. Afgelopen weekend was dat niet het geval en verloren ze met 0-2 van Belisia Bilzen. Maar ik verwacht dat er zondag wél enkele van hun A-kerners zullen meedoen tegen Racing.”

“Beerschot is een ploeg die mooi probeert te voetballen en hoge pressing zet. Dat vinden wij als Racing niet erg, het kan dus een mooie wedstrijd worden.”

Lees verder onder de foto (Jasper links, Senne rechts).

Hoe leeft de “match in de match” tegen jouw tweelingbroer Jasper bij jou?

“Heel hard. Al van toen ik in januari voor Racing tekende. Als Beerschot kampioen of 2e zou worden in zijn beloftereeks en Racing kampioen zou worden in 3e amateur, was de kans groot dat de twee clubs in dezelfde reeks zouden terechtkomen. Wat dus gebeurd is, want Beerschot werd 2e en Racing pakte de titel.”

“Het is extra speciaal, omdat de kans bestaat dat we effectief alletwee op het veld zullen staan zondag. We wonen allebei nog thuis en spreken er onderling al maanden over. Al hebben we afgesproken dat we deze week tegen elkaar niks zeggen over ploegopstellingen en tactiek.”

Is het de eerste keer dat je tégen Jasper speelt?

“Ja. We hebben 14 jaar lang samen in één ploeg gespeeld. Tot vorig jaar, toen ik naar Sint-Lenaarts vertrok en daarna voor Racing koos. Het zal nu de eerste keer zijn dat we op een voetbalveld tegen elkaar staan.”

“Jasper en ik zijn echte tweelingen. We zijn zeer hecht. Nu we in andere ploegen spelen, proberen we altijd naar elkaars wedstrijden te gaan kijken. Dat is heel plezant.”

“De kwaliteiten van mijn broer? Hij is een offensieve middenvelder, een beetje type-Gregory Carrez. Hij leest het spel goed, loopt zich goed vrij, vindt de ruimtes, heeft een goeie pass en is tweevoetig. Hij is even groot als ik, duels liggen soms wat moeilijker voor hem.”

Welke raad ga je de coach geven om jouw broer af te stoppen?

“Dat we Jasper best hard aanpakken. Er kort opzitten. Al is hij wel iemand die snel kan wegdraaien, dus daar moeten we voor opletten.”

“Soms denk je: Jasper gaat de bal verliezen, maar dan redt hij zich toch nog uit een heikele situatie. Jasper is onvoorspelbaar als voetballer.”

Leeft de rest van de familie ook mee?

“Zeker! Mijn papa, mama, zus en wellicht grootouders komen zondag kijken. Ze zeggen niet voor wie ze supporteren (lacht).”

“Mijn papa hoopt alleen op een goeie match en een 0-0. Dat wil zeggen dat ik een clean sheet heb en dat Jasper wel enkele kansen had, maar nét niet kon scoren.”

“Ik heb er in elk geval veel goesting in, ik begin de match nu al een beetje te voelen.”

Klop die broederstrijd deze week nog maar wat op, Senne :-).

Lees ook:
loketten blijven zondag dicht, koop jouw ticket voor Racing-Jong Beerschot nu online