Racing scoort 5x tegen Jong Beerschot en stijgt in het klassement naar 6

Racing heeft na twee gelijke spelen op een rij aangeknoopt met een overwinning. Jong Beerschot was met 5-2 het kind van de rekening.

Na de 2-2 tegen Turnhout en de 1-1 op Lebbeke zocht groen-wit thuis tegen Jong Beerschot naar een driepunter.

Dat bleek ook al snel op het veld, waar de thuisploeg vanaf het begin de bal opeiste en de eerste kansen creëerde.

Toen Gregory Carrez in minuut 11 Dries Ventôse diep stuurde, was de 1-0 een feit. Dries schoot de bal in de korte hoek buiten het bereik van de Antwerpse doelman.

Racing bleef aanvallen. Ventôse kon trappen, maar verkoos een voorzet, die in corner verwerkt werd. Uit die hoekschop kopte Jens De Paepe de bal voorlangs.

Iets na het halfuur kraakte Jong Beerschot een tweede keer. Dries Ventôse liep de linkerflank af, gaf de bal gepast aan de inlopende Gregory Carrez, die de 2-0 binnenschoof.

Racing leek zijn schaapjes zodoende al snel op het droge te hebben. Maar niets was minder waar, want het venijn zat in de staart van de eerste helft.

Jong Beerschot keerde terug tot 2-1 toen een kopbal op de lat boven Senne Goossens terugbotste in het veld en de bezoekers de rebound benutten.

Een paar minuten later stond het zowaar gelijk, nadat een pegel van Carrez net naast gevlogen was. De Racing-defensie liet zich vloeren op een vrije trap, zo werd het net voor de rust 2-2.

In het begin van de tweede helft moest Racing even zoeken naar het goeie ritme. Maar lang duurde het niet voor groen-wit weer wat (goeie) kansen verzamelde.

Een schot van Ventôse ging net naast, ook een kopbal van dichtbij van Kurt Weuts miste het doel.

Even later werd het toch 3-2. Weuts mocht het in twee keer proberen, en deed dat schitterend. Een volley vanuit stand verdween heerlijk in de winkelhaak.

En vanaf dan ging het snel. Ventôse scoorde zijn tweede van de namiddag met een schot dat via de hand van de Beerschot-doelman en de paal tegen het net ging.

Racing had gewonnen spel en in de extra tijd viel het 5e doelpunt van de thuisploeg: Hatim Akarom dikte de score met een heerlijk afstandsschot aan tot 5-2.

Een geweldige score die gesmaakt werd door de Racing-supporters. Dankzij deze overwinning stijgt Racing 2 plaatsen in het klassement. Racing staat nu 6e, op 6 punten van leider Sporting Hasselt.

Racing speelde met: Goossens, Akarom, Knollenburg, De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Hmouda, Heyvaert, Carrez, Ventôse (83′ Harrou) en Weuts

Gele kaarten voor Racing: De Paepe