Racing beleeft tegen Bocholter een avondje van net niet

Racing is thuis tegen Bocholter VV tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen.

Groen-wit begon met Wout Kerckhofs in plaats van de geschorste Arne Knollenburg en de uit schorsing terugkerende Sabri Hmouda voor Yasin Mrani aan de wedstrijd.

En het minste dat je kan zeggen is dat groen-wit goed uit de startblokken schoot. Al in de eerste minuut vuurde Dries Ventôse een scherpe voorzet af, Kurt Weuts besloot over in de tweede zone.

Toch dreigde Bocholter in de aanvangsfase ook. Hatim Akarom moest aan zijn paal op corner een kopbal van de lijn vegen en een paar minuten later viel de 0-1 na een doorgekopte vrije trap.

Was Racing onder de indruk? Neen. Een bedrijvige Ventôse bleef de Limburgse defensie op de heupen werken en probeerde spistbroeder Weuts halfweg de eerste periode naar de 1-1 te loodsen, maar ditmaal was de hoek voor onze aanvoerder te scherp om af te ronden.

Op het halfuur ging Ventôse zelf zijn kans met een schuin schot, ditmaal lag de keeper in de weg. Diezelfde doelman hield Gregory Carrez even later van de gelijkmaker.

Racing nam het spel in handen, maar moest opletten voor een sporadische counter. Net voor de rust liep het bijna slecht af toen een vrijschop van Bocholt net naast de kooi van Senne Goossens vloog.

In de tweede helft zette Racing nog een tandje bij en kon Bocholter er nog nauwelijks uitkomen. De thuisploeg stapelde de kansen op, maar de bal wilde er maar niet in.

Weuts kopte een hoekschop op een verraste doelman, een volley van Carrez verdween in het zijnet, de Bocholt-keeper redde een kopbal van De Paepe en ook Ventôse vond hetzelfde sluitstuk nog eens op zijn weg.

Uiteindelijk had Racing, misschien iets minder indrukwekkend dan de voorbije weken maar zeker nog altijd goed spelend, genoeg kansen om twee wedstrijden te winnen. Maar een avondje van net niet – met tot overmaat van ramp al van meteen na de 0-1 opzichtig tijdrekken van Bocholt – eindigde in een 0-1-nederlaag.

Zelfs op het einde kwam de 1-1 niet op het scorebord toen de keeper van Bocholt na een tweede gele kaart het terrein moest verlaten en een veldspeler de handschoenen aantrok.

Winnen op een diefje noemen ze dat, terwijl de teleurgestelde spelers van Racing van de alweer luidkeels aanwezige fans een welverdiend applaus in ontvangst namen.

Het kan niet elke week kermis zijn. Racing staat nu 4e in het klassement, al kan het Belisia Bilzen van Luc Nilis zondag met een overwinning nog over onze jongens wippen. Volgende week zondag wacht een nieuwe kans, op Diegem Sport.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Akarom, Hmouda, Heyvaert, Van der Brempt (46′ Guldix), Carrez, Ventôse (79′ Mrani) en Weuts

Gele kaarten voor Racing: Carrez, Goossens, Mrani, Hmouda, Spaenhoven (2x)

Doelpunt: 12′ Cascio 0-1