Coach Greg blikt vooruit naar Racing-Cappellen van woensdagavond: “Onze schitterende fans iets aanbieden”

Na de bekermatch op het Lisp is het woensdagavond weer bittere ernst. In de competitie neemt Racing het op tegen Cappellen, dat in zijn eerste 3 wedstrijden 9 op 9 pakte.

Een midweekmatch in 2e amateur: het is eens iets anders.

Alweer een goeie gelegenheid voor de Racing-fans om naar het Oscar Vankesbeeckstadion af te zakken voor een gezellig avondje voetbal.

Coach Greg Vanderidt zal er zijn. Met hem blikken we vooruit naar de match tegen Cappellen.

Greg, waren de kopjes snel leeg na Lierse?

“Ik heb de indruk van wel. Het feit dat we zondag om 10u al op het veld stonden, helpt. Dat geeft je de kans om snel te focussen op de volgende opdracht.”

Ondanks de overdreven 5-1-cijfers heeft iedereen ook een beetje genoten van een toffe avond?

“Voor de mensen die er niet waren, kan dit op een afstraffing lijken, maar zo heb ik het niet ervaren.”

“De eerste helft, buiten een paar fases die we al besproken hebben, verliep eigenlijk volgens plan.”

“De tweede helft was eentje van warm en koud. Een veel te snelle tweede tegengoal, de mooie 2-1, volgens de beelden was het een zuivere strafschop op Gregory Carrez die we niet kregen, vervolgens onopzettelijk hands van Jerko Guldix, en dan na de 5 wissels nog een overdreven eindstand.”

Voel je de focus bij de spelers op Cappellen?

“Dat is het voordeel: na het onterechte gelijkspel tegen Hades zijn de spelers weer gemotiveerd om ons schitterende publiek opnieuw strijd en passie aan te bieden.”

“Want overwinningen kunnen we niet bestellen of beloven, maar tot nu toe is gebleken dat we er alles aan doen en tot het uiterste gaan.”

Wie mis je woesdagavond?

“Ruben Smet, Nesta Vallez, Arn Spiessens, Dean Doncos en Senne Hermans blijven out. Met Jens Heyvaert wachten we af hoe erg zijn blessure, die hij in Lier opliep, is.”

Cappellen is sterk begonnen met 9 op 9. Wat is hun kracht?

“Cappellen heeft zijn sterke periode van verleden seizoen doorgetrokken en blijkt een solide blok. Iedereen is beschikbaar, ze hebben geen geblesseerde spelers en bovendien zijn al hun transfers voltreffers.”

“Ze scoren gemakkelijk, zowel uit stilstaande fases, combinaties, omschakelingen als afstandsschoten. Ik kan nu al zeggen dat ze hoog zullen eindigen.”

“Wat ik ook zeker nog wil zeggen: een woord van dank voor onze supporters. Wat jullie zaterdag hebben laten zien en horen in Lier was FENOMENAAL!”

“De spelers waren onder de indruk van jullie gezangen en steun. Zelfs de trainer van Lierse had het erover na de wedstrijd. Na de match hebben jullie de staf en de spelers een waar kippenvelmoment en een onvergetelijke avond bezorgd. Bedankt daarvoor!”

Mooie woorden, coach, en veel succes woensdagavond!

Supporters, op post voor deze belangrijke match, die voorafgegaan wordt door 1 minuut stilte voor Patrick Van Kets.

Lees ook:
Patrick Van Kets is op zijn 55e overleden
er is een nieuwe Racing-sjaal, woensdag te koop
Seppe Vriens is de operationeel verantwoordelijke van Racing