fbpx

Ex-Racing-aanvaller Patrick Van Kets (55) is overleden

De Racing-familie rouwt. Patrick Van Kets is op 55-jarige leeftijd gestorven.

Patrick Van Kets was een jeugdproduct van Racing. Als linksvoetige aanvaller maakte Patrick in de jaren 80 zijn debuut voor de eerste ploeg. Op dat moment speelde Racing in tweede klasse.

In april 1988 slaagde Racing, met Patrick, erin om de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Zo speelde Patrick met Racing een seizoen op het hoogste niveau.

Na dat seizoen, in de zomer van 1989, maakte Patrick de oversteek naar Sint-Truiden. Na een passage bij Beerschot waagde Patrick zich in 1993 aan een buitenlands avontuur in Frankrijk.

Zo verdedigde hij achtereenvolgens de kleuren van Le Mans, Niort, Ajaccio, RC Paris, Red Star 93 en Albi. In 2002 zette Patrick een punt achter een succesvolle loopbaan met een karrevracht aan doelpunten.

Na zijn actieve carrière stapte Patrick het trainersvak in. Aanvankelijk in Frankrijk bij Porto Vecchio, maar al snel weer in eigen land. Zo was hij werkzaam voor de U21 van Standard, de jeugdopleiding en A-kern van STVV, de A-kern van Waasland-Beveren en het Indiase Kerala Blasters.

Tussen zijn drukke bezigheden door vond Patrick nog af en toe een gaatje om een match van Racing mee te pikken. Nederigheid, vriendelijkheid en een groot Racing-hart waren enkele van zijn mooie eigenschappen.

Patrick leed al een tijdje aan een spierziekte. Daaraan is hij overleden. Zaterdag wordt Patrick om 10u30 begraven in de basiliek van Tongeren.

Racing Mechelen wenst de familie en vrienden van Patrick heel veel sterkte. Voor de match van woensdagavond tegen Cappellen zal een minuut stilte gehouden worden voor Patrick.

Patrick Van Kets met Racing op Club Brugge in 1988: