Racing klopt het ongeslagen Cappellen en staat gedeeld 5e

Racing heeft zijn eerste overwinning van het seizoen in eigen huis te pakken. Groen-wit won met 1-0 van Cappellen.

Cappellen had zijn eerste drie wedstrijden gewonnen en maakte zijn ambities in het openingskwartier meteen kenbaar. Met vroege pressing en snelle combinaties probeerden de bezoekers om Racing een vroeg doelpunt aan te smeren.

Maar lang was de thuisploeg niet onder de indruk. Racing kwam na een 15-tal minuten in de match en dwong meteen enkele goeie kansen af. Ventôse kon bijna een slechte terugspeelbal van Cappellen afstraffen en even later ramde Carrez de bal een halve meter naast.

Het was het sein voor Racing om de partij resoluut in handen te nemen. De duels waren op het scherp van de snee, het spel ging goed op en neer. Met ook na de rust Racing als de meest dreigende ploeg.

In minuut 54 kregen we de mooiste combinatie voorgeschoteld. Het was Carrez die in balbezit kwam, een 1-2’tje zocht met Weuts en vervolgens de bal in de korte hoek binnentrapte: 1-0, een knap doelpunt.

Met nog een dik halfuur op de klok was de match nog niet gespeeld. Cappellen gaf de hoop niet op, maar het was Racing dat de wedstrijd controleerde en domineerde. De bal ging mooi rond, centraal en op de flanken. Dat leverde nog enkele kansen op voor groen-wit, maar de bal wilde er geen tweede keer in.

Cappellen kon enkel in de slotfase nog even dreigen, toen een bezoekende aanvaller de bal van dichtbij in doel probeerde te deviëren. Maar Racing-doelman Goossens was bij de zaak en duwde de bal met een goeie reflex weg.

Zo bleef het bij 1-0 na een sterke wedstrijd van Racing. Deze verdiende overwinning brengt Racing in het klassement op 7 punten en een gedeelde 5e plaats, samen met Hades Hasselt. Sporting Hasselt leidt met 10 punten.

Zondagnamiddag speelt Racing in Merksem op het veld van City Pirates. De Antwerpenaren staan 12e met 4 op 12.

Racing speelde met: Goossens, Mrani (69′ Spaenhoven), Knollenburg, De Paepe, Guldix, Akarom, Hmouda, Van der Brempt (60′ Heyvaert), Carrez, Ventôse en Weuts

Gele kaarten bij Racing: Hmouda, De Paepe, Ventôse

Doelpunt: 54′ Carrez 1-0