Seppe Vriens is de operationeel verantwoordelijke van Racing

Enkele weken geleden verscheen op de Racing-website een vacature voor een operationeel verantwoordelijke. Seppe Vriens is de man die deze belangrijke positie zal invullen.

Seppe Vriens is 24 en een geboren en getogen Mechelaar. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al heel wat ervaring opgedaan in het organiseren en structureren van een sportclub.

“Laat me eerst even zeggen dat ik een echte Racing-supporter ben”, zegt Seppe. “Dat zit bij ons in de familie. Ik kom van kleins af naar Racing kijken. Zo heb ik de laatste jaren onder meer de promoties naar 3e en 2e amateur van de eerste ploeg vanaf de zijlijn kunnen meemaken.”

“Ik ben als fan ook een trouwe bezoeker van deze website en zo zag ik de vacature voor operationeel verantwoordelijke. Ik heb me kandidaat gesteld en heb er enkele gesprekken over gevoerd met de clubleiding.”

“Onze ambities bleken samen te lopen. Racing wil op korte termijn doorstoten naar 1e amateur en er wordt achter de schermen hard gewerkt aan het stadiondossier, wat een grote evolutie met zich zal meebrengen. Werk en ambities genoeg. Ik kan me helemaal in het project van Racing vinden en uiteindelijk heeft Racing dus voor mij gekozen.”

Lees verder onder de foto van Seppe:

Afscheid van Kangoeroes Mechelen

Dat Seppe Vriens mooie adelbrieven kan voorleggen, staat buiten kijf.

“Ik heb de voorbije jaren een soortgelijke functie uitgeoefend bij basketbalclub Kangoeroes Mechelen. Samen met het bestuur heb ik de structuur uitgetekend toen Kangoeroes van Willebroek naar Mechelen verhuisde.”

“Kangoeroes had al veel vrijwilligers, maar had er nog meer nodig. We hebben er samen voor gezorgd dat de club kon groeien. Daarnaast heb ik mee aan het cashless-betaalsysteem gewerkt, waardoor je sinds kort op Kangoeroes volledig digitaal kan betalen, net zoals op Racing tegenwoordig.”

“Bij Racing zal ik me bezighouden met de wedstrijdorganisatie, sfeerbeleving, de organisatie van evenementen en de ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers. Vooral de structuur rond de vrijwilligers is superbelangrijk voor de werking van een club. Daar zal ik veel tijd insteken.”

“Ik werk als hoofdberoep als IT-consultant en als bijberoep ga ik me dus met Racing kunnen bezighouden. Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk met de vrijwilligers aan tafel te kunnen gaan zitten en iedereen te leren kennen.”

“Momenteel werk ik nog voor Kangoeroes, waar ik mijn taken aan het overdragen ben aan mijn opvolgers. Vanaf 1 oktober treed ik in dienst van Racing. Ik kan niet wachten om aan mijn nieuwe job te beginnen.”

Seppe, veel succes bij Racing!