Zondag Diest-Racing: “Gas geven van minuut 1 tot minuut 95”

Zondagnamiddag is Racing te gast in Diest. Sowieso een leuke affiche, zeker nu Diest op kop staat en Racing als nummer 2 op 3 punten volgt.

Diest won zijn eerste 7 wedstrijden, maar speelde daarna gelijk en verloor. Met 22 punten uit 9 matchen staat Diest op kop.

Racing begon wat wisselvallig aan de competitie, maar met een 12 op 12 in de rugzak is groen-wit opgerukt naar de 2e positie.

Wat meer is: als Racing zondag wint in Diest, heeft het de eerste periodetitel te pakken. Bij een gelijkspel of overwinning voor Diest, gaat Diest met de periodetitel lopen.

Coach Dave De Herdt beseft het belang van de match, maar wil er ook niet meer van maken dan het is.

Dave, is het een spannende/speciale week geweest?

“Neen, voor ons niet. Wij hebben gewerkt zoals altijd. Maandag was de hersteltraining, samen met Alessandro, een jeugdtrainer van Racing, die bij mij stage liep.”

“Alessandro moest een training geven voor zijn UEFA A-diploma onder toezicht van zijn lesgever. Veel trainers op ons niveau hebben dat niet graag, maar ik heb vroeger zelf alles moeten doorlopen en heb zo Urbain Spaenhoven leren kennen.”

“Als die jonge garde van trainers de kans niet krijgt om zo hun eerste stappen te zetten, waar leren ze het dan wel? En voor onze spelers was dit eens een leuke afwisseling.”

“Dinsdag hebben we ons dan gericht op balverlies en de sterktes van Diest. Donderdag lag de focus meer op onszelf.”

Merk je nervositeit in de groep voor de topper?

“Neen, dat is nog te vroeg. Die nervositeit hoeft ook niet. Voor ons verandert er niet veel.”

“Al onze tegenstanders spelen Calimero en duwen Racing in de favorietenrol. Zo proberen ze bij zichzelf de druk af te houden.”

“Ik erger me daar soms wel wat aan. Als je ambitie hebt, moet je die ook durven uit te spreken en niet alle weken verstoppertje spelen. Je gaat me toch niet vertellen dat wij de enige club zijn die ambitieus is?”

“Neem bijvoorbeeld Diest. Ik heb Bruno Versavel (sportief directeur van Diest) bij één van zijn eerste interviews de ambitie horen uitspreken dat Diest zelfs op 1B mikt.”

“Diest heeft 4 spelers in zijn gelederen die vorig jaar of 2 jaar geleden nog profvoetbal speelden. Er zit er zelfs één tussen die 2 jaar geleden nog voorronde in de Champions League gespeeld heeft.”

“Maar als je ze nu hoort, hoeft er niets… Laat me niet lachen. Wees man en kom voor je ambities uit. Die spelers komen echt niet naar Diest, omdat het leuk is in 3e amateur, he. Die komen om prijzen te pakken, punt aan de lijn.”

Je hebt Diest enkele keren aan het werk gezien. Waar zijn ze sterk in?

“In alle linies hebben ze spelers die het verschil kunnen maken, van hun doelman tot hun diepe spits.”

“Ze hebben kracht, ervaring en snelheid. En spelen zeer goed vanuit hun organisatie. Als je hun statistieken bekijkt, is Diest gewoon een heel goed team waar de balans in het elftal goed is.”

Wie mis je zondag?

“Robbe Berben, die vandaag geopereerd is.”

“Jens De Paepe heeft deze week goede stappen gezet. Hij werkt nog individueel, maar heeft toch al met een bal gewerkt…”

“Nils Van Delm tot slot is ziek.”

Heb je nog een boodschap voor de fans?

“Gas geven vanaf minuut 1 tot minuut 95! De spelers zullen het voorbeeld wel volgen.”

“Ik denk dan terug aan de uitwedstrijd 2 jaar geleden op Lille. Daar hadden we een moeilijke start, maar dankzij de fans hebben we het daar over de streep getrokken.”

“Ik vind het fantastisch dat er steeds meer mensen komen kijken, onze club verdient dat.”

“Wij zullen er alles aan doen om zondag de overwinning mee te brengen naar Mechelen. Maar welk resultaat het ook zal zijn, de competitie is niet afgelopen na Diest. Er komen nog 20 finales aan en zullen dan wel zien waar we uitkomen.”

Veel succes, Racing!

De match in Diest begint om 14u30.

Lees ook:
Covid Safe Ticket nodig om de match bij te wonen
ook onze volgende thuismatch is op zondagnamiddag