fbpx

Racing vloert leider Diest en verovert de 1e periodetitel

De opmars van Racing valt voorlopig niet te stuiten. Groen-wit toonde zich nu ook de beste tegen het nummer 1 in de rangschikking, KFC Diest.

Na een 21 op 21 leek Diest onbedreigd af te steven op het eerste periodekampioenschap. Maar in de laatste twee wedstrijden kwamen er met een gelijkspel en nederlaag was barstjes in het pantser.

Toch was Diest erop gebrand om zich in de laatste wedstrijd van het eerste periodekampioenschap niet zonder slag of stoot gewonnen te geven.

En dat bleek ook, want de topper zondagmiddag op De Warande was er een tussen twee sterke teams die duidelijk aan elkaar gewaagd waren.

Racing begon prima aan de wedstrijd. Carrez bleek eens te meer de man om in de gaten te houden, maar één van zijn pogingen strandde ongelukkig op de paal.

Op het kwartier kwam ook Diest dreigen. Een vrije trap van de thuisploeg belandde op de kruising.

Gaandeweg waren er minder kansen te noteren. Al was Doncos er net voor de rust dichtbij toen hij kon koppen. De keeper van Diest bracht redding.

Na de rust lukte het wel voor groen-wit. Carrez borstelde een vrije trap op het hoofd van Weuts, de bal verdween in de korte hoek, goed voor de 0-1.

Diest vond er niet meteen een antwoord op, zo was het opnieuw Weuts die met een kopbal bijna voor de 0-2 zorgde. De lat lag in de weg.

Het spel werd bitsiger, de ref strooide de gele kaarten in het rond. Maar Diest kwam geen stap verder. Al kwam Racing in de slotfase nog wel goed weg toen een afgeweken schot op de lat wegschampte.

Maar de bezoekers hielden al bij al zonder veel problemen stand. Racing speelde alweer met een groot hart en zo won het voor de 5e keer op een rij.

Dankzij deze overwinning wipt Racing over Diest naar de leiding in het klassement en rijft het de eerste periodetitel binnen. Racing en Diest hebben evenveel punten, evenveel gewonnen, verloren en gelijkgespeelde matchen. Het doelsaldo geeft de doorslag: dat van ons bedraagt +13, dat van Diest +12.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Guldix, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Put, Hmouda, Van der Brempt (60′ Heyvaert), Carrez (90′ Robert), Doncos (69′ Ventôse) en Weuts.

Gele kaarten voor Racing: Hmouda, Weuts, Put.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd (RTV):

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd (ROB):