Zaterdag vrouwendag op Racing, Sophie Vanstallen doet mee: “Leuke actie”

Zaterdag mogen alle vrouwen GRATIS binnen op Racing. Groen-wit neemt het op 7 maart om 20u op tegen Wezel Sport, een dag voor internationale vrouwendag.

Dezer dagen zet Racing de vrouwen extra in het zonnetje. Eerder deze week deed Elke Steffens al haar verhaal, vandaag is het de beurt aan Sophie Vanstallen, ook een Racing-supporter en wel een heel recente.

Sophie, sinds wanneer ben jij fan van Racing?

“Nog niet zo lang. Vorig jaar is mijn papa, Michel Vanstallen, toegetreden tot het bestuur van Racing, samen met François De Keersmaecker.”

“Mijn papa is een echte voetballiefhebber en probeert me altijd mee te nemen. Ik probeer elke thuiswedstrijd te komen kijken, samen met familie, vrienden en vriendinnen. We wonen sinds kort op 10 minuutjes rijden van het Racing-stadion.”

“Ook mijn broer Robrecht komt geregeld mee, net als Filip De Keersmaecker, één van de zonen van voorzitter François De Keersmaecker.”

Blijf je plakken na de match?

“Als er een vriendin bij is, mijn broer of Filip De Keersmaecker wel, ja. Dus meestal wel (lacht).”

Wat zijn de leukste herinneringen in die korte tijd?

“Voor mij is dat samenzijn met een deel van de familie tijdens het etentje vooraf in het restaurant van Racing.”

“Wat ik niet snel zal vergeten is dat ik in december het kraampje van Racing op de Mechelse kerstmarkt heb opengehouden, samen met een vriendin en enkele spelers van de eerste ploeg. Dat was super!”

“Ook de overwinning op Lille enkele weken geleden is een toffe herinnering. Na de wedstrijd zijn enkele spelers op mijn verjaardagsfeestje de overwinning komen vieren.” – lees verder onder de foto

Sophie (rechtsonder) met een vriendin en enkele Racing-spelers in het Racing-kerstkraam:


Wat vind je leuk/opmerkelijk aan Racing?

“Racing is een echte familie. Iedereen is er welkom. Er heerst een samenhorigheidsgevoel dat bij andere ploegen minder aanwezig is.”

Zing/roep je mee tijdens de matchen of bekijk je het wat nuchterder?

“Ik ken enkel het clublied. Dat zing ik mee, de rest niet. Er wordt ook af en toe eens geroepen, of noem het misschien beter: aanmoedigen.”

Vind je dat Racing genoeg vrouwelijke supporters heeft?

“Neen. De aanwezigheid van de mannen overheerst echt wel. Het zou heel leuk zijn mochten er meer vrouwen en dochters meekomen.”

“Daarom vind ik het een leuke actie dat alle vrouwen zaterdag gratis binnen mogen. Zo kunnen de vrouwen de Racing-familie nog wat groter maken!”

Tot zaterdag op OVK, Sophie (en alle andere vrouwen/meisjes)!

Sophie in de tribune, met haar papa Michel:

Sophie met een vriendin in de tribune: