Aanwinst 3: doelman Lars Bielen komt Racing versterken

Na Ruben Smet (Hoogstraten) en Max Van der Brempt (Rupel Boom) kan Racing een derde transfer aankondigen met het oog op volgend seizoen.

Lars Bielen komt naar Racing. De doelman genoot zijn jeugdopleiding bij Lierse en zit op hete kolen om de concurrentie aan te gaan met Ruben Smet.

Lars, kun je eens kort beschrijven hoe je voetballoopbaan er tot nu toe uitziet?

“Ik ben op mijn 5e beginnen te voetballen bij Voortkapel, bij Westerlo. De eerste 3 jaar als veldspeler, daarna ben ik doelman geworden.”

“Op mijn 11e ben ik in Aarschot beland, dat destijds samenwerkte met Lierse. Een jaar later heeft Lierse me overgenomen. In Lier heb ik verder alle jeugdreeksen doorlopen, tot en met de beloften.”

“Toen ik 18 was, ben ik in Leuven gaan studeren. Ik zocht een ploeg in de regio om geen al te verre verplaatsingen te moeten maken en zo ben ik terechtgekomen in Kampenhout, dat in 4e klasse speelde. Op mijn 19e ben ik daar eerste doelman geworden.”

“Na Kampenhout heb ik enkele jaren in 2e provinciale bij KFC Katelijne gespeeld en nu ben ik aan mijn 2e seizoen bezig bij Walem, ook in 2e provinciale.”

Als je terugkijkt, ben je dan gelukkig met jouw keuzes?

“Zeker wel. Kampenhout was sportief de juiste keuze. Ik ben daar kunnen groeien en heb er een goeie tijd beleefd. Ook op mijn periode erna blik ik positief terug. Maar ik voel nu dat het tijd is om een stap hogerop te zetten.”

Die zet je door naar Racing te komen. Schrikt de concurrentie jou niet af?

“Neen. Ik ga de strijd aan met Ruben Smet. Ik heb gehoord dat hij een heel goeie doelman is die nu in 2e amateur bij Hoogstraten speelt. Coach Dave De Herdt heeft me gezegd dat Ruben in principe eerste doelman is, maar ik wil er vol voor gaan.”

“Stel dat ik op de bank beland, dan zal ik er alles aan doen om Ruben scherp te houden en zelf zoveel mogelijk bij te leren.”

Wat zijn jouw kwaliteiten?

“Ik ben verbaal sterk, ik ben een leidersfiguur, stuur mijn verdediging kordaat aan en heb ook voetballende kwaliteiten. Ik speel graag mee.”

Wat zegt Racing Mechelen jou? Ken je de club?

“Het is moeilijk om Racing niet te kennen (lacht). Een club met een rijke historie en een schitterende supportersschare: dat spreekt tot de verbeelding. Het is niet te vergelijken met andere clubs, ik kijk er enorm naar uit.”

“Ik heb destijds met FC Katelijne tegen Racing gespeeld en ben op Racing zelf al een paar keer naar een wedstrijd komen kijken. De T2 van FC Katelijne is trouwens een echte Racing-supporter: Werner De Smet. Met Werner ben ik ook al een paar keer meegekomen.”

Ken je spelers van de 1e ploeg?

“Met Bram Kerckhofs heb ik in de jeugd van Lierse samengespeeld. Kevin Eyeson is een jaar ouder, maar ken ik ook van Lierse. Met Jens Heyvaert speelde ik dan weer samen met de universiteitsploeg van Leuven.”

“De jongens hebben me al een berichtje gestuurd om me welkom te heten op Racing. Ze hebben gezegd dat ik in een heel toffe groep terecht zal komen en dat de integratie vlot zal verlopen.”

Woon je in de buurt van Mechelen?

“Ja, in Haacht, dat is vlak bij Mechelen. Ik ben van plan een appartement te kopen in de buurt van Antwerpen.”

“De afstand is dus prima te combineren met het voetbal, en dat geldt ook voor mijn job. Ik heb burgerlijk ingenieur gestudeerd en daarna nog een opleiding general management aan de Vlerick Business School. Ik werk als real estate consultant bij Deloitte. Ik geef strategisch en financieel advies aan bedrijven die een grote vastgoedportefeuille hebben.”

Bedankt voor de babbel, Lars, en veel succes bij de ploeg van ’t stad!

Lars Bielen in actie en bij zijn contractondertekening: