Coach De Herdt voor Racing-Wezel: “Deze gouden kans moeten we grijpen”

Zaterdagavond staat Racing thuis tegenover Wezel, opnieuw een zeer belangrijke match met het oog op promotie.

Na het gelijkspel tegen Berg en Dal staat Racing nog altijd 2e, een plaats die recht geeft op rechtstreekse promotie naar 3e amateur. Dave De Herdt en zijn manschappen gaan zaterdagavond voor een driepunter.

Coach, hoe is de trainingsweek verlopen na Berg en Dal?

“Maandag was het heel stil op training, de verslagenheid was groot. Ik heb de spelers gezegd dat we onszelf niets konden verwijten, dat we alles geprobeerd hebben.”

”Met 3 man vanachter, met 3 vooraan: niets lukte op een onbespeelbaar veld. Je kon niet voetballen op die grasmat, getuige was het vele balverlies de eerste 15 minuten bij Berg en Dal, omdat we hoge druk speelden.”

“Dan moet je teruggrijpen naar de lange bal en hopen dat hij eens goed valt. Maar dat geluk hadden we niet en dus was de 0-0 een juiste uitslag, al verdienden we ALTIJD een strafschop. Ongelofelijk dat we die niet kregen voor handspel van hen.”

“Donderdag stond OVK onder water en dus hebben de spelers een loopschema gekregen. Vrijdag zijn we dan uitgeweken naar de velden van Muizen.”

Hoe ontvangen jij en de spelers het nieuws dat de 2e plek normaliter zal volstaan voor promotie?

“Dat nieuws heeft iedereen een boost gegeven. Nu Lille normaal gezien kampioen speelt, hebben we genoeg met die 2de plaats.”

“En daarvoor hebben we dus alles nog in eigen handen. Maar dat geldt ook voor De Kempen en Heikant, al beseft iedereen dat dit een gouden kans is om ons doel te verwezenlijken.”

”Dat doel was promotie. En of dat nu via een 1ste of 2deplaats is of via een eindronde, dat maakt geen bal uit. Weg uit deze reeks moeten we. Hoe interesseert ons niet, maar eruit moeten we.”

“Er wordt al wel eens gezegd: “ze willen niet”, wel ik kan u verzekeren dat iedereen vol voor die promotie wil gaan. 1 op 6 uit de laatste twee matchen is te weinig, dat beseft iedereen ook wel, hoor. Maar soms loopt niet alles zoals je het gepland hebt.”

De strijd voor plaats 2 wordt ook nog enorm spannend: wat zal het verschil maken (bepaalde kwaliteiten, het programma, de supporters…)?

“Het zal een beetje een mix zijn van alles, maar onze supporters kunnen het grootste verschil maken. Als ik zie hoe ze ons thuis tegen De Kempen en op Lille naar voor hebben geschreeuwd: dat was echt fenomenaal, ik krijg er opnieuw ”kiekeboebbelen” van.”

“Mol Wezel in de heenronde uit was echt een veldslag, we hebben tegen die ploeg alles uit de kast moeten halen. Dus laat ons beginnen met zaterdag…”

“Het zal niet makkelijk zijn, maar we krijgen dit seizoen een gouden kans met een extra stijger, dan moeten we die kans ook grijpen. Het zou een schande zijn mochten we met deze groep niet promoveren.”

Zijn er geschorste, zieke, geblesseerde spelers?

“Dat is een andere paar mouwen. Lars Geysels heeft een scheurtje opgelopen tegen Berg en Dal en is enkele weken out.”

“Ook Kaj Knipping heeft een spierscheur opgelopen tegen Berg en Dal, die kerel heeft echt een pechseizoen en zal ook enkele weken out zijn.”

“Eyeson en Coen zijn met kleine kwaaltjes twijfelachtig.”

“Lee Roy De Keersmaecker is ziek geweest in het begin van de week, maar is normaal gezien speelklaar.”

“Verder werkt Jens Morissens voort aan zijn revalidatie na een knieoperatie.”

De vrouwen mogen zaterdag gratis binnen, neem jij er een paar mee?

“De enige vrouw in mijn leven komt meestal kijken, samen met mijn twee zonen. Al vrees ik dat ze dit weekend niet aanwezig kan zijn omdat mijn jongste zoon zondagochtend vroeg wedstrijd heeft. En dan mag die niet zo laat op blijven van zijn strenge papa.”

“Maar ik hoop op extra veel dames in de tribunes, zodat we er met zijn allen een extra leuke avond van kunnen maken. En dat we met zijn allen de laatste rechte lijn van een moeilijk seizoen goed kunnen inzetten.”

“Deze club en zijn supporters verdienen een groot feest op het einde van het seizoen. Nog 5 keer met zijn allen knallen en dan komt alles wel goed.”

Succes zaterdagavond, aftrap om 20u!

Supporters en alle vrouwen: op post!

Ruimte voor externe advertenties: