fbpx

Zaterdag vrouwendag op Racing! Elke Steffens doet mee: “Racing is thuiskomen”

Zaterdag is het vrouwendag op Racing. Alle meisjes/dames mogen gratis de belangrijke wedstrijd tegen Wezel bijwonen.

Racing heeft al veel vrouwelijke supporters, maar er mogen er natuurlijk gerust nog wat bij. Daarom zet groen-wit de deuren wagenwijd open voor de dames.

Dat Racing best wat vrouwelijker mag kleuren, vindt ook Elke Steffens, die uit een echte Racing-familie stamt en al jarenlang fan is.

Elke, de vrouwen mogen zaterdag gratis binnen. Kom jij ook?

“Zeker! Ik zal van de partij zijn. Ik kom al van mijn 15e naar Racing kijken. Destijds was dat samen met mijn papa Rudy en opa Marcel, die altijd recht over het stadion gewoond heeft en daar een kapsalon had.”

“Mijn papa heeft in zijn jeugd voor Racing gespeeld en mijn opa was toen afgevaardigde. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik de Racing-microbe overgekregen heb. Zowat mijn hele familie heeft iets met Racing te maken, want ook mijn 2 broers – Kjell en Niels – hebben in de jeugd van Racing gespeeld.”

Kom je nu nog veel kijken?

“Ik heb altijd geprobeerd om elke wedstrijd van de eerste ploeg bij te wonen, zowel op verplaatsing als thuis. Door de geboorte van mijn zoontje Arthur ben ik de laatste 2-3 jaar iets minder komen kijken, maar ik ben het wel altijd op de voet blijven volgen.”

“Sinds dit seizoen ben ik opnieuw elke wedstrijd trouw op post, samen met mijn beste vriendin Niki Verstraeten. Ik heb Niki op Racing leren kennen en we proberen nog altijd om samen naar de matchen te gaan.”

“Vroeger was onze groep vriendinnen die naar de wedstrijden kwam groter, maar door de nieuwe gezinssituaties, met kleine kindjes, is het nu niet altijd meer mogelijk om met iedereen af te spreken.”

Als je al zo lang gaat kijken, moet je veel leuke herinneringen hebben?

“Juist. De 0-1 op KV Mechelen in 2004 en de 2-2, ook op KV Mechelen het seizoen erna, waren echte hoogtepunten.”

“Maar ik denk ook graag terug aan de bekerwedstrijden op Beerschot en thuis tegen Zulte Waregem in het seizoen 2008-2009, toen we in de kwartfinales in twee matchen uitgeschakeld werden door Lierse.”

“Ook de bekermatchen op Cercle Brugge (1-0-nederlaag in 2011) en op Anderlecht in december 2014 (tegen o.a. Tielemans en Dendoncker, nvdr) waren top. En ik herinner me ook natuurlijk nog ons kampioenenseizoen in 3e klasse toen we na 20 jaar weer naar 2e klasse promoveerden.”

“De feestjes in die tijden waren legendarisch. Ook leuk: de 2 dameskalenders die we destijds gemaakt hebben en waar ik aan meegewerkt heb.”

Wat vind je zo leuk aan Racing?

“Racing is voor mij 1 groep vrienden. Op Racing komen voelt als thuiskomen. Je weet dat als je daar komt, dat je dan altijd iemand zal tegenkomen die je kent. En uiteraard vind ik ook de sfeer die er hangt tijdens een wedstrijd heel plezant. Zelf zing ik meestal mee als er gezongen wordt.”

“Kortom: zaterdag zal ik er zeker zijn. Ik vind het trouwens een heel leuke actie, dat de vrouwen gratis binnen mogen. Ik hoop dat er wat respons op komt!”

Dankje voor de leuke babbel, Elke, en tot zaterdag!
Neem je vrienden, familie, collega’s allemaal maar mee: hoe meer vrouwen, hoe liever!

Foto’s van Elke op Racing, alleen en met haar vriendinnen:

Ruimte voor externe advertenties: