“We moeten ons op de 2e plaats focussen”

Na de 0-0 op Berg en Dal staat Racing op 7 punten van leider Lille. Nummer 3 De Kempen volgt op 2 punten van groen-wit.

Het hoeft niet gezegd dat het een zeer spannend competitieslot wordt. Dat weet ook Dave De Herdt, die eerst terugblikt op de prestatie tegen Berg en Dal.

Coach, hoe bekijk je de 0-0?

“We hebben gevochten als leeuwen, tot de allerlaatste minuut. De bal viel niet goed op een veld waarop het onmogelijk voetballen was.”

“We hebben er alles aan gedaan om op dat veld toch de forcing te voeren, maar dat is niet gelukt en dan ga je met slechts een punt terug naar huis.”

Racing pakt na een zeer sterke reeks 1 op 6. Spreken we van een dipje?

“Een dipje is veel gezegd. Qua punten wel. Tegen Antonia speelden we geen goeie match, maar verdienden we zeker niet te verliezen. Hier op Berg en Dal verdienden we om te winnen…”

“We hadden hier een zuivere strafschop moeten krijgen. Als de VAR hier was, was de bal zeker op de stip gegaan. Maar de lijnrechter wou niets van een handsbal weten.”

“Verder waren er in de eerste helft nog wat discutabele fases in de 16 van Berg en Dal, maar het geluk zat niet aan onze kant.”

Wat betekent dit gelijkspel met het oog op promotie?

“Heikant verliest in Herentals, dus voor de 2e plaats doen we op zich een goeie zaak. Want ik denk dat we nu moeten zeggen dat we ons op die 2e plaats moeten richten.”

“Lille zal kampioen worden, onze focus moet nu naar plaats 2 (die, net als de eerste plaats, waarschijnlijk recht geeft op rechtstreekse promotie naar 3e amateur, nvdr).”

“We zullen in die strijd om plaats 2 onder meer De Kempen van ons moeten afschudden. Die staan op 2 punten van ons.”

“Volgende week spelen we thuis tegen Wezel. In Wezel hebben we de 3 punten in de heenronde met heel veel strijd gepakt, daar moeten we volgende week thuis ook toe in staat zijn.”

De match tegen Wezel is zaterdag om 20u op OVK.
Supporters, op post! Vrouwen mogen die avond GRATIS binnen!

Ruimte voor externe advertenties: