“Zaterdag spelen we met 12 tegen Kontich”

Zaterdagavond begint 2020 voor het eerste elftal van Racing. Kontich is de tegenstander.

Trainer Dave De Herdt blikt vooruit op de 18e wedstrijd van de competitie.

Coach, hoe is de winterstop je bevallen? Goed kunnen rusten?

“Rusten is veel gezegd. Ik had zelf geen vakantie. Ik moest door de drukke periode dagelijks om 6u op het werk zijn, maar mentaal hebben 2 weken vrijaf wel veel gedaan. Ook voor het gezin is het leuk dat de papa en man alle avonden thuis is.”

Was het leuk om de draad deze week weer op te pikken?

“Zeker. Ik was blij om afgelopen week weer met de jongens op het veld te kunnen staan. Dinsdag heb ik er onmiddellijk de pees weer opgelegd met een training van meer dan 2 uur. Ik zag een enorm gretige groep die er meteen vol tegenaan ging.”

“We weten als groep wat ons de komende 4 maanden te doen staat en iedereen gelooft rotsvast in een betere terugronde. Of dat voldoende is zullen we dan wel zien.”

Moet je nog spelers missen?

“Iedereen is fit. Jens Morissens heeft ook al gedeeltelijk meegetraind met de groep. Jens doet alles mee, alleen niet als er duels aan te pas komen. Maar dat gaat dus de goede richting uit.”

“Ik ben blij voor hem, want als voetballer wil je toch gewoon kunnen meetrainen en meespelen met je ploegmakkers.”

Kontich won in de heenronde op Racing. Loert dat gevaar nu weer om de hoek?

“Als onze focus en mentaliteit niet goed zitten, dan kan je van elke ploeg verliezen. Dat hebben we spijtig genoeg al enkele keren meegemaakt.”

“Ik hoop dat we daar nu eindelijk uit geleerd hebben, want met onze kwaliteiten mag je eigenlijk niet verliezen van teams als Hoboken, Zoersel en Dimpna. Tel die verloren punten erbij en je staat bovenaan.”

“Wat Kontich betreft: ik blijf erbij dat dit team onder zijn waarde geklasseerd staat en dat we er zaterdag dus absoluut met ons kopke bij zullen moeten zijn.”

“Maar zaterdag spelen wij met 12, want Jef Verbruggen (onze overleden jeugdsecretaris) zal er ook bij zijn. Het is ongelofelijk triest dat we deze week afscheid van hem moesten nemen.”

Heb je wensen voor 2020?

“Eerst en vooral wens ik de GANSE Racing-familie een gezond 2020. Al de rest is bijzaak en zal wel volgen.”

“Op sportief vlak hoop ik dat we in 2019 genoeg cadeaus hebben uitgedeeld, zodat we in 2020 alles kunnen meenemen.”

“Tegen Dimpna hebben we net voor de winterstop de eerste stap gezet, bij momenten goed gevoetbald, en vooral zakelijk de match binnengehaald. Enkel het resultaat telt, de rest is van minder belang.”

Veel succes zaterdag in Kontich!
Supporters, op post!

Ruimte voor externe advertenties: