Racing pakt de drie punten op Kontich FC

Racing behaalde zaterdagavond na doelpunten van Doncos, Carrez en Weuts een meer dan verdiende overwinning tegen Kontich FC.

De eerste helft verliep vrij potig met de ene na de andere overtreding. We waren 26 minuten ver wanneer Doncos een mooie combinatie succesvol kon afronden. De 0-1 was meteen ook de ruststand.

Vlak na de hervatting was er een counter van de bezoekers, Carrez besloot echter hard op de paal. Racing kreeg nog een resem aan mogelijkheden om de score verder op te drijven maar kende geen succes bij de afwerking.

Het was wachten tot de 76ste minuut wanneer een voorzet van Carrez afweek op een Kontich-speler en in doel verdween, de 0-2 was een feit. Nadien scoorde de thuisploeg via een kopbal nog de aansluitingstreffer.

Amper een paar minuten later kon Weuts de 1-3 op het scorebord zetten. Op een counter – opgezet door de ingevallen Weydisch – kon Carrez Weuts bedienen en deze laatste schoot de derde Racing treffer van de avond tegen de netten.

In de laatste minuut knalde Doncos de bal nog net naast het doel van ex-Racing doelman Ledent.

Racing zet 2020 zo goed in met een eerste driepunter.