Zakelijk Racing doet wat het in dit stadium “moet” doen: winnen

Racing heeft de laatste rechte lijn in de competitie goed ingezet. Groen-wit stuurde FC De Kempen met een 2-1-nederlaag naar huis.

Na de overwinning van vorige week tegen Esperanza Pelt wachtte met De Kempen al een nieuwe (en lastige) thuiswedstrijd voor Racing.

De leider in 3e amateur B had het niet onder de markt met De Kempen. Na een minuut stilte voor vrijwilligster Nicole en de aftrap door de kleinzoon van Racing-legende Luc Leys kon het spektakel losbarsten.

Maar spektakel kregen de fans ditmaal niet te zien. Het kan dan ook niet elke week kermis zijn.

De Kempen had niks te verliezen en zat kort op de bal. Racing probeerde wel te voetballen, maar vond het gaatje niet tegen een stugge tegenstander.

Een eerste prikje van De Kempen, een verre lob, belandde op de lat van Ruben Smet. Net na de rust schoten de bezoekers wel met scherp toen ze het goed uitspeelden en de 0-1 aantekenden.

Racing voor de 4e keer op een rij op achterstand, maar het recente verleden leert dat dat voor Dave De Herdt en co niet per se een nadeel hoeft te zijn.

Zo geschiedde. Racing eiste met veel wilskracht de bal op en op het uur belandde een hoekschop voor de schoen van Jens De Paepe. De centrale verdediger schudde een acrobatisch kunstje uit zijn schoenen en liet de bal in de winkelhaak verdwijnen: 1-1.

Grote kansen kon Racing niet creëren, maar rustig overmacht hadden onze jongens wel. Een kwartier voor tijd scoorde groen-wit vanuit een vrijwel identieke fase de 2-1. Ditmaal zette Wout Kerckhofs zijn voet tegen een verre ingooi, de keeper van De Kempen had geen schijn van kans: 2-1.

Die voorsprong hield Racing zonder al te veel problemen vast. Dankzij die 3 punten loopt Racing in het klassement weer wat verder uit. Eerste achtervolger Pelt kwam niet in actie door te veel coronabesmettingen. Turnhout raakte niet verder dan 0-0 op Sint-Lenaarts en Diest verloor met 2-0 op Lille United.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Guldix, Hmouda, Heyvaert (71′ Ventôse), Carrez (90′ Robert), Doncos (84′ Put) en Weuts.