Dave De Herdt na de 2-1: “Het is goed afgelopen, maar er zijn toch frustraties”

Bloed, zweet en tranen vragen supporters wel eens van hun ploeg. Ook bij Racing. En dat hebben de fans zaterdagavond gekregen tijdens de match tegen De Kempen.

Racing beleefde een lastig avondje tegen een ploeg die zich aanpaste aan groen-wit en zo vooral de sterke punten van Racing probeerde lam te leggen.

Toch hield Racing de drie punten thuis. Al zat coach Dave De Herdt om 22 uur met gemengde gevoelens op de match terug te blikken.

Dave, met welk gevoel sta je hier na de 2-1?

“Toch wel gefrustreerd. In veel opzichten. Ik doe niks af van de verdienste van FC De Kempen. Ze hebben gestreden met de middelen die ze hadden en ze hebben mandekking toegepast op het middenveld.”

“Daardoor kwamen wij moeilijk in ons spel, zeker in de eerste helft. Het veld lag er ook niet goed bij, wat in ons nadeel was als goed voetballende ploeg.”

“Dan zie je dat je stilstaande fases en je twee centrale verdedigers nodig hebt om te scoren.”

“Daarbij kwam ook de ref. Ik wil daar niet te veel over zeggen, maar we krijgen nu drie weken op rij een Limburgse scheidsrechter en vanavond was het zelfs een scheidsechter uit Pelt.”

“Drie gele kaarten die we vanavond kregen, resulteren in een schorsing volgende week in onze match op Zwarte Leeuw (voor Bram Kerckhofs, Sabri Hmouda en Nick Van der Zyp).”

“Ik vond het bij onze drie spelers ook nog eens heel lichte gele kaarten. Dat frustreert, al loopt de avond al bij al nog wel goed af.”

Waren de 1-1 en 2-1 ingestudeerd?

“Er waren op voorhand posities afgesproken. Ik had in de rust gezegd dat de stilstaande fases en loopacties belangrijk zouden worden. De jongens hebben de match op die manier naar zich toegetrokken.”

“Dan vind ik dat wel goed en dan vind ik ook wel dat we verdiend winnen, hoewel we geen topmatch gespeeld hebben.”

Was de druk voelbaar?

“Neen, de druk is niet groter of kleiner dan andere weken. Het is aan ons om met de omstandigheden om te gaan.”

“Maar goed, laat ons hier een dikke streep onder trekken. Nog 8 matchen voor de boeg.”

Champagnevoetbal is misschien ook niet nodig nu er voor de prijzen gespeeld wordt?

“In deze fase van de competitie waarin alles dicht bij elkaar staat, moet je gewoon 3 punten pakken. De manier waarop is op zich niet belangrijk.”

“We zijn opnieuw op achterstand gekomen, maar we komen met werkkracht etc weer in de match. Dat siert de spelers. We zijn geen ploeg die rondloopt met een kostuum en een plastron, al verkiezen we natuurlijk wel de voetballende oplossing.”

Lees ook:
Racing beloont zichzelf met twee goals na de rust tegen De Kempen