fbpx

Wout Kerckhofs: “We kunnen met opgeheven hoofd op de bus stappen”

Felbevochten is het minste dat je over het behaalde punt in Pelt kunt zeggen.

Duels die soms over het randje waren, 9 gele kaarten, veel gezeur, 6 doelpunten, een hoop emoties: het was een match met alles erop en eraan. Met ook veel supporters van Racing die hun ploeg alweer door dik en dun steunden.

Wout Kerckhofs en co keerden met gemengde gevoelens terug naar Mechelen, al overheerste vooral trots over de mentaliteit van het team.

Wout, hoe blik je terug op de match?   

“Enerzijds ben ik blij met een punt tegen een titelkandidaat, dat is nu toch duidelijk gebleken. Anderzijds ben ik teleurgesteld, omdat er meer inzat. We kwamen telkens op voorsprong en pakten drie goals op dezelfde manier. Op dat vlak moeten we naar onszelf kijken.”

“Maar ik vind dat we goed gevoetbald hebben. De wedstrijd was wel agressief. Op dat vlak hebben we als groep getoond dat we ook dat soort matchen aankunnen. Ook dat is positief.”

Het was een heel intense wedstrijd, met veel gele kaarten. Soms over het randje. Hoe beleefde jij dat als speler?

“Het liep al snel verkeerd. Er werden aan beide kanten wat verkeerde dingen gefloten. Dat frustreerde en dat is jammer. Maar dit was echt een duel op het scherp van de snee en zulke wedstrijden zijn niet makkelijk om te fluiten. Een scheidsrechter is ook maar een mens.”

“Wij kunnen met opgeheven hoofd op de bus stappen. We hebben voetbal en karakter getoond: het is dat wat we moeten meenemen naar de volgende weken.”

Wordt Pelt een van de grootste concurrenten voor promotie?

“Er zijn een paar ploegen die zullen meedoen en daar hoort Pelt zeker bij. Het is een goeie ploeg. Als je hier een punt komt halen, en dat is zeker niet onverdiend, dan kun je alleen maar tevreden zijn.”

Zeker als je weet dat ons aanvallend compartiment vandaag in de klappen deelde.

“Inderdaad. Kleine blessures. Doncos had in de week een letsel opgelopen, waardoor het verstandiger was om een wedstrijd te rusten. Het is een klein kwaaltje, normaal niks ergs.”

“Daarna vielen Ventôse en Weuts nog uit. Dries had al een hele week wat last. Hij wilde het proberen, maar het lukte blijkbaar niet. En Kurt gaf na 20 minuten ook aan dat hij last had.”

“We hebben wel een brede kern en hebben laten zien dat we genoeg kwaliteit hebben om ook in een ander tactisch systeem te spelen. Dat hoeft niet per se met 3 of 2 spitsen te zijn. Het is wel te hopen dat we alle jongens snel kunnen recupereren.”

Bedankt, Wout, voor de toelichting en op naar de thuismatch tegen KVK Beringen volgende week zaterdag!