Sterk Racing keert met een felbevochten punt terug vanuit Pelt

Racing is met een punt teruggekeerd van de verre verplaatsing naar Pelt.

Groen-wit begon – net als vorige week – beestig goed aan de partij. Al in de 2e minuut ging de bal tegen de touwen. Carrez vlamde eerst tegen de lat, Ventôse prikte de rebound binnen: 0-1.

Nog voor het kwartier moest Ventôse het veld (licht)geblesseerd verlaten. Een tegenvaller, zeker omdat ook collega-aanvaller Doncos niet speelklaar was geraakt.

Toch was Racing niet van slag, ook al kwam Pelt even later langszij met een kopbalgoal, 1-1.

Het spel golfde heen en weer, de duels werden almaar intenser en bitsiger. Soms was het over het randje.

Toen Carrez voorbij het halfuur aan het oog van de Limburgse verdediging ontsnapte en alleen op de keeper afstormde, zorgde hij met een mooi opwippertje voor de 1-2.

Het meegereisde Racing-legioen was het doelpunt nog aan het vieren toen Pelt net voor de rust opnieuw op gelijke hoogte kwam. Met een 2-2-tussenstand was in de tweede helft nog alles mogelijk.

Na de rust was het opnieuw Carrez die de hoofdrol opeiste. Na een overtreding op hem in de 16 kende de ref een penalty toe, die omgezet werd door Heyvaert: 2-3.

Racing kwam dus een 3e keer op voorsprong, maar nadat ook aanvoerder en aanvalsleider Weuts geblesseerd het terrein was afgestapt, antwoordde Pelt voor de 3e keer met een tegentreffer. Zo stond het op het uur 3-3.

Beide ploegen gooiden alles in de strijd om de driepunter binnen te halen, maar niemand kon nog scoren. Zo eindigde het duel tussen een sterk Pelt, dat terecht een titelkandidaat genoemd werd, en een minstens even sterk Racing gelijk.

Met 4 op 6 maakt Racing een goeie competitiestart. Volgende week zaterdag komt Beringen naar het Oscar Vankesbeeckstadion voor de 3e wedstrijd.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Van Delm (74′ Put), W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Guldix, Heyvaert, Van der Brempt, Carrez, Ventôse (14′ Hmouda), Weuts (53′ Van Nuffel)

Gele kaarten voor Racing: Van der Zyp, Van der Brempt, B.Kerckhofs, Hmouda, Put