“Spelers hebben fantastische mentaliteit getoond”

Racing keerde zaterdagavond met een felbevochten punt huiswaarts, de wedstrijd verliep immers niet zonder slag of stoot!

We spraken na afloop van deze topper met onze T1, Dave De Herdt.

Een 3-3 gelijkspel op het veld van titelkandidaat Pelt, ben je een tevreden coach?
“Absoluut, de spelers hebben een fantastische mentaliteit getoond en streden tot de laatste minuut. Hebben we fouten gemaakt? Zeker, want als je drie keer voorkomt verdien je misschien wel meer, maar welke ploeg kan het uitvallen van Kurt Weuts, Dries Ventôse en Dean Doncos efficiënt opvangen?”

Het was een hard bevochten punt?
“Ja, het begon al vóór de aanvang van de wedstrijd. Wij hadden onze opstelling laat doorgegeven, wat voor enige wrevel bij Pelt zorgde. De thuisploeg kreeg dan bij aanvang van de partij ‘zogezegd’ de verlichting niet onmiddellijk aan.”

”Vanaf minuut één was het een psychologische oorlogvoering, zowel op als naast het veld. Hoe moeilijk het ook was: we zijn hier toch vrij volwassen mee omgegaan.”

Er was bij de rust een opstootje aan de kleedkamers?
“Sabri kreeg geel voor een zogezegde fout/reactie, maar als je dan ziet hoe zijn hals bebloed was! Ik stapte bij de rust met hem tot bij de ref en we hebben op een volwassen manier uitgelegd dat hij bij zijn beoordeling fout zat, waarop de coach van de tegenpartij tussenkwam en dat is dan spijtig genoeg ontaard.”