Wout Kerckhofs over zijn plaats in Racing 2010-2020: “Had dit niet verwacht”

Wout Kerckhofs is de beste rechtse centrale verdediger van het afgelopen Decennium.

Voor Wout kwam deze uitverkiezing als een verrassing. “Ik had dit niet verwacht, zeker niet toen ik zag dat Dondo en Gnakpa bij de kanshebbers waren, twee uitstekende verdedigers. Dit maakt me trots”, zegt Wout.

Wout speelde al bij Racing toen de club de oversteek maakte van 3e naar 2e klasse. Vanuit de jeugd dwong hij als jonge snaak een plaats af in de A-kern. Alleen een tussendoortje bij FC Duffel deed hem na het financiële debacle op Racing even andere lucht opsnuiven.

“Ik heb in al die Racing-jaren al veel mooie momenten meegemaakt. Ik denk aan de promotie naar de nationale reeksen dit seizoen en ook die van twee jaar geleden, toen na een slopende eindronde.”

“Ik denk ook graag terug aan ons mooie bekeravontuur destijds in 2e klasse, met matchen op Genk en Anderlecht. Een wedstrijd die me ook altijd zal bijblijven is de kampioenschapsmatch in 3e klasse op Izegem. Ik was toen 16 jaar. Dat vergeet ik nooit.”

Al die tijden lijken ver weg, al wordt er nu, op een andere manier, weer naar boven gekeken.

“Je voelt dat Racing na de komst van François De Keersmaecker als nieuwe voorzitter een bepaalde richting ingeslagen is. We zijn op de goeie weg om ons doel te bereiken, al is er nog een lange weg af te leggen.”

“Een club als Racing hoort thuis in 1e amateur. Ik hoop persoonlijk nog veel mooie jaren op Racing te kunnen beleven en dat doel zo mee te kunnen realiseren.”

“Want het is mijn 6e jaar in de eerste ploeg van Racing. Ik voel me zeer gewaardeerd door de club en de supporters. Ik apprecieer enorm hard dat ze voor mij gestemd hebben. En Irène Willems wil ik persoonlijk bedanken dat ze in de veiling mijn truitje kocht voor 550 euro.”

Proficiat, Wout, met jouw verkiezing en hopelijk tot snel op OVK!

Bekijk hieronder de videoboodschap van Wout: