Marc Ghys voor de clash tegen nummer 2 Pelt: “Bij mij ook al gezonde spanning”

Iedereen die een beetje met Racing begaan is kijkt reikhalzend uit naar de absolute topper van komend weekend.

Zaterdagavond is Esperanza Pelt te gast in het Oscar Vankesbeeckstadion. Pelt beschikt over een zeer sterke kern, getuige de 2e plaats in het klassement op amper één puntje van Racing.

De wedstrijd in de heenronde, op Pelt, eindigde na een ware spektakelmatch op 3-3. Het is een match die de aanwezige Racingers zich nog wel een tijdje zullen heugen: een hoog tempo, veel goals, veel animo ook op het veld.

Sportief manager Marc Ghys kan zich de wedstrijd ook makkelijk voor de geest halen.

“Zeker. Op Pelt hebben wij afgezien, maar ondanks de omstandigheden met 3-3 toch een goed resultaat behaald”, zegt Marc.

“Wij hadden zelf heel wat pech – zo is op Pelt op een bepaald moment onze volledige voorlinie uitgevallen met blessures – maar keerden we toch met een punt terug naar huis.”

“Pelt is voor mij zeker een van de beste ploegen in de reeks. Een stevig geheel dat goed voetbal brengt, veel snelheid voorin heeft en altijd gevaar creëert.”

Marc, in januari hebben ze zich in Pelt nog versterkt?

“Klopt. Ze stonden op dat moment al dicht bij ons in het klassement, maar ze zijn op dat moment toch nog enkele spelers gaan bijhalen. In de Nederlandse amateurafdelingen, waar ze wel meer gaan shoppen.”

“Daar spreekt natuurlijk ambitie uit. Ze willen promoveren. Anders doe je die financiële inspanningen niet. Voor het seizoen hadden ze zich onder meer al versterkt met Arjan Swinkels, ex-KV Mechelen en -Beerschot. Ze spelen trouwens al enkele jaren mee aan de kop in hun reeks.”

Voel je de spanning bij onze spelers al groeien?

“De groep is er uiteraard mee bezig. In dat opzicht was het vorige week wel goed dat we drie matchen moesten spelen, zo lag hun focus nog niet te snel op de topper tegen Pelt.”

“Het is niet dat de sfeer gespannen is, maar de match leeft op een gezonde manier. We hebben een paar ervaren rotten die die spanning – als het nodig is – ook wel wat kunnen wegnemen. Een Kurt Weuts kan dat door een grapje uit te halen.”

Hoe leef jij er als Racinger en sportief manager naartoe?

“Ik voel ook dat dit de matchen zijn waar je het voor doet. Dat geldt voor mij, maar net zo goed voor de spelers, het bestuur als de supporters. Dat lijkt me heel normaal.”

“Het is een gevoel van gezonde stress. Als je dat nu niet zou hebben, wanneer dan wel?”

Het weer is deze week wat beter, met minder regen en minder wind. Kan dat een rol spelen?

“Dat kan, ja. Het veld ligt er momenteel nog zompig bij door het weer van de voorbije weken, maar het lijkt erop dat het de komende dagen toch minder zal regenen. Het zal beide teams ten goede komen, want we moeten het allebei van ons voetballend vermogen hebben.”

“In Nijlen en Termien waren de omstandigheden niet bijster goed. Maar we hebben daar wel getoond dat we ook fysiek goed in orde zijn. We hebben daar een paar keer een achterstand opgehaald en ik heb niemand gezien met krampen. Dat is goed om vast te stellen richting de topper van zaterdag.”

Supporters, mis deze match niet en kom Racing zaterdagavond vanaf 20u aanmoedigen!

Lees ook:
koop nu online al jouw ticket en vermijd daardoor lang in de rij te staan aan de loketten
Racing zoekt stewards en ticketcontroleurs (financiële vergoeding wordt voorzien)
Wout Kerckhofs tekent voor drie seizoenen bij