Wout Kerckhofs is de nieuwe kapitein: “Zware erfenis, maar ik zal m’n best doen”

Na het vertrek van Kurt Weuts heeft de eerste ploeg een nieuwe kapitein nodig. Greg Vanderidt maakte tijdens een eerste bijeenkomst met de A-kern bekend dat Wout Kerckhofs volgend seizoen de band zal dragen.

Voor Wout wordt het niet echt een nieuwe ervaring. De centrale verdediger was de voorbije jaren immers de vice-aanvoerder. Als Kurt Weuts niet kon spelen, trok Wout de band over zijn arm.

“Maar toch is het zeer leuk en een eer dat ik tot aanvoerder benoemd ben”, zegt Wout.

“Kurt was de beste aanvoerder die we ons de afgelopen seizoenen konden wensen. Hij nam het altijd op voor de groep, sprak altijd in naam van de groep en was voor iedereen een luisterend oor.”

“Het zal niet makkelijk zijn om het even goed te doen als iemand die van nature een leider is, laat staan om beter te doen. De band van zo’n speler overnemen is een zware erfenis, maar ik zal uiteraard mijn uiterste best doen.”

“Ik ga Kurt niet kopiëren. Ik zal het op mijn eigen manier aanpakken. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor mijn ploegmaats en wil vooral proberen om het goede voorbeeld te geven, op en naast het veld. Ik ben meer een doener.”

“Het voordeel is dat ik de club Racing Mechelen zeer goed ken en weet hoe het er op Racing aan toegaat. En dat ik de steun voel van mijn ploegmaats.”

Actie

Volgende dinsdag is er al een eerste groepstraining “light” richting het nieuwe seizoen. Greg Vanderidt roept zijn spelers samen nadat op zondag 14 mei een punt achter het seizoen 2022-2023 gezet werd.

“Zondag hebben we al een eerste individuele looptraining”, zegt Wout. “Zo kunnen we de conditie langzaam weer opbouwen.”

“Zelf heb ik enkele weken rust genomen. Dat hadden we nodig na een lang seizoen, met 4 matchen meer dan de voorbije jaren.”

“Ik heb van de vrije weken gebruik gemaakt om ons huis te renoveren. Dinsdag zal ik aanwezig zijn op die eerste groepstraining. Niet iedereen zal daar bij zijn, want jongens die al een vakantie geboekt hadden, mogen die vakantie opnemen. Maar ik verwacht wel wat volk…”

Succes met de aanvoerdersband, Wout, en succes met de hervatting van de trainingen!

Lees ook:
– koop hier jouw abonnement voor het nieuwe seizoen!