fbpx

A-kern voor het eerst samen: “Racing en rust gaan niet samen”

De A-kern voor het seizoen 2023-2024 is donderdagavond voor het eerst samengekomen op Racing.

Greg Vanderidt riep zijn spelers en entourage samen in het chalet. Daar gaf de coach een presentatie met het voorbereidingsschema en wat hij precies van zijn groep verlangt.

“We zullen komend seizoen niets aan het toeval overlaten. Discipline, respect en overtuiging zijn de codewoorden in onze aanpak”, zei Greg.

In de voorbereiding ligt de nadruk – uiteraard – op het fysieke werk.

“Zo zullen alle spelers vanaf nu, dankzij een investering van de club, met Polars werken. Verder hebben we de technische staf versterkt, waardoor we nog individueler kunnen werken.”

“In de zomermaanden zijn er traditioneel heel wat oefenwedstrijden en bekerwedstrijden. En er is een stage in Hofstade, met focus op de teamspirit.”

“Aan alle spelers die hier aanwezig zijn, zeg ik: voor Racing spelen betekent voldoen aan een verwachtingspatroon.”

“Als je je stinkende best doet, heb je iedereen mee. Als je dat niet doet, heb je iedereen tegen. Dus gaat iedereen zijn stinkende best doen.”

Lees verder onder de foto.

Rust en Racing

Ook François De Keersmaecker tekende present. De voorzitter legde de spelers uit wat Racing betekent en wat spelen voor Racing inhoudt.

“Racing is een traditieclub, een club met nu al bijna 120 jaar op de teller”, zei François.

“Wij zijn stamnummer 24. Daar zijn we zeer trots op, zeker als je weet dat we in ons land stilaan op de 10.000 afstevenen met de stamnummers.”

“Zoals de coach aangaf: op Racing hebben de supporters hoge verwachtingen. Dat is positief, maar kan ook intimiderend zijn.”

“Rust en Racing gaan niet samen. Dit is een club met traditie én ambitie. Wat is onze ambitie komend seizoen? Zo hoog mogelijk eindigen in het klassement.”

“Verder staan een aantal matchen met rood aangestipt, dat is zo bij elke club. De derby’s tegen Jong KV Mechelen bijvoorbeeld. Beter doen tegen KV dan afgelopen seizoen kan niet, maar het evenaren wel. Daarnaast zijn er nog veel mooie affiches.”

“In de beker willen we zo ver mogelijk geraken. Vorig jaar speelden we een toffe match tegen Lierse. We zouden komend seizoen graag nog eens tegen een eersteklasser spelen.”

“De ambitie is dus om elke match te winnen. Dat zal niet lukken, maar dat is wel het uitgangspunt.”

Profmentaliteit

Michel Vanstallen nam als laatste het woord. Hij gaf onder meer een woordje uitleg bij het stadiondossier (klik hier voor meer info).

De hoofdsponsor en bestuurder van Racing legt de lat hoog.

“Ik ben altijd ambitieus, komend seizoen willen we dus ook met onze 1e ploeg weer vooruit gaan ten opzichte van het net afgelopen seizoen”, zei Michel.

“Zullen we komend seizoen promoveren? Dat weten we niet, maar zoals de voorzitter ook al zei: Racing is altijd ambitieus. Dat is goed.”

“We zijn achter de schermen bezig om elk deeltje van de club stap per stap te professionaliseren. Dag na dag moet ons dat brengen op het niveau waar we willen geraken.”

“Okay, we zijn een amateurclub en jullie zijn amateurvoetballers, maar hier moet een profmentaliteit heersen. En daarbij moet iedereen denken aan het DNA van Racing en zijn truitje nat maken voor deze mooie club…”

Lees ook:
welke spelers spelen in 2023-2024 voor Racing: het overzicht