Wilskrachtig Racing klopt Nijlen en loopt als leider weer wat uit

Racing heeft de inhaalmatch op KFC Nijlen tot een goed einde gebracht. Groen-wit won met 1-2.

Vooraf was er heel wat te doen over deze match. De Nijlense burgemeester had immers een perimeter voor de Racing-supporters ingesteld. Het was dus onmogelijk voor onze fans om de match bij te wonen en de ploeg te ondersteunen.

Maar zelfs zonder de vocale ondersteuning van de 12e man slaagde Racing in zijn opdracht.

In de eerste helft probeerde Racing te voetballen, maar dat was niet eenvoudig. Nijlen ontpopte zich opnieuw tot een zeer stugge tegenstander. Het spel aan beide kanten was wat rommelig, met veel ballen die hun bestemming niet vonden.

Zo was er geen doorkomen aan in het hechte thuis-blok. En bovendien was het opletten voor gevaarlijke tegenprikken. Racing-doelman Smet moest een paar keer gevat tussenbeide komen.

Net voor de rust was Smet kansloos toen Nijlen er scherp en snel uitkwam, de bal vanaf rechts werd voorgetrokken en Struyf de 1-0 binnenschoof.

In de tweede helft moest Nijlen dan echt achteruit. In hondenweer (harde wind en regen) gooide groen-wit de beuk erin.

In minuut 65 zette Heyvaert op links een knappe actie op. De bal kwam voor doel en daar wisten de Nijlenaars van geen hout pijlen maken. Een owngoal leek in de maak, maar het was Kurt Weuts die voor de zekerheid zijn hoofd tegen de bal zette en de 1-1 scoorde.

Op dat elan ging Racing door: met veel karakter en verbetenheid gingen de bezoekers op zoek naar de 3 punten. 7 minuten voor tijd belandde een lage corner voor de voet van Wout Kerckhofs en was de 1-2 een feit.

Een verdiende overwinning voor Racing op basis van een sterke tweede helft. Op deze manier lopen onze jongens als koploper 3 punten uit op eerste achtervolger Pelt.

Zondag staat al de volgende opdracht op het programma: de uitwedstrijd op Termien. Dat in afwachting van de topper de week erna, thuis tegen Pelt.

Bekijk de twee doelpunten van Racing (klik hier), met commentaar van Bart Pepermans.

Racing speelde met: Smet, De Paepe (39′ Put), Robert (84′ Van Delm), W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Guldix, Heyvaert, Hmouda, Van der Brempt, Ventôse (80′ Doncos), Weuts