“Zonder onze fans spelen, is een schande. Racing overwoog zelfs gerechtelijke stappen”

Woensdagavond haalt Racing de afgelaste wedstrijd op Nijlen in. Dave De Herdt blikt vooruit op een rare avond.

Nijlen-Racing is een match die we – jammer genoeg – zonder Mechelse supporters moeten spelen. Een beslissing van de burgemeester van Nijlen.

Dat is een nadeel, want zeker in dit soort moeilijke affiches kan de Racing-aanhang het verschil maken. Toch moet de match gespeeld worden en liefst met de 3 punten voor groen-wit als resultaat.

Coach, hoe moeilijk is het om een midweekmatch voor te bereiden? Qua aanpak/trainingen/sfeer?

“In de eerste plaats zijn er spelers die een halve dag vakantie moeten nemen om op tijd op de club te zijn.”

“Ook voor de trainingen is dit aanpassen. Normaal is het maandag hersteltraining, dinsdag tactisch balbezit en donderdag tactisch in balverlies.”

“Die hersteltraining hebben we verschoven naar een uitlooptraining op zondag. Die gegevens hebben de spelers moesten doorsturen.”

“Maandag hebben we dan de combinatie gemaakt balverlies-balbezit. Dinsdag hadden de spelers een vrije avond.”

We nemen aan dat de spelers nog zwaar in hun maag zitten met de nederlaag tegen Witgoor?

“Uiteraard, niemand wil dit en niemand had dit zien aankomen.”

“Niet dat we Witgoor onderschatten, verre van zelfs, maar alle signalen tijdens de week waren positief.”

“Het voordeel is dat we snel weer kunnen spelen en er niet te lang hebben bij kunnen stilstaan.”

“Zondag heb ik met een paar spelers via de telefoon gesproken. En nadien ben ik naar Heikant-Nijlen gaan kijken. Dan is de focus onmiddellijk terug.”

“Maandag heb ik aan de hand van 3 video-beelden mijn nabespreking gedaan en vervolgens was onze blik onmiddellijk op Nijlen gericht.”

Wie mis je in Nijlen?

“Greg Carrez is geschorst. Dries Ventôse heeft tegen Turnhout een trap gehad en sukkelt daar nog mee.”

“Nick Van der Zyp sukkelt met een contractuur en is er dus ook niet bij. Ilias Van Nuffel ontbreekt door familiale omstandigheden. En uiteraard is Robbe Berben nog out.”

Hoe jammer vind je het dat we zonder fans in Nijlen moeten spelen?

“Het is een regelrechte schande. Onze club heeft echt alles overwogen om dit toch nog te veranderen. Zelfs gerechtelijke stappen, maar daar was de tijd te kort voor.”

“Sportief gezien moest deze wedstrijd zo vlug mogelijk gespeeld worden, anders zou dit nadelig geweest zijn. Maar ook de club Nijlen treft weinig schuld, dit is een pure one-man-show van die burgemeester.”

“Ik begin die zaken allemaal beu te worden. Wij worden niet overal met open armen ontvangen, maar ze willen dan wel de centen van onze supporters. Dat frustreert me echt.”

“Het minste dat we kunnen doen is de komende weken presteren voor onze fans. En laat ons hopen dat bepaalde beleidsmensen in de toekomst hun verstand gebruiken.”

Racing, heel veel succes vanavond!

Supporters, jullie kunnen de match vanaf 19.55 uur live bekijken in een (gratis) livestream, met commentaar in het Mechels van Bart Pepermans, op de Facebook-pagina van Racing Mechelen (klik hier).

Als je onze Facebook-pagina nog niet volgt/leuk vindt, doe dat dan nu!

imoya