“Onwaarschijnlijk hoe we zelfs met 10 spelers voor de zege gingen in de derby”

Het derby-plannetje van Greg Vanderidt klopte zondagnamiddag als een bus, zelfs toen Racing met 10 viel. Na de 2-1 kon onze coach alleen maar tevreden en trots terugblikken.

Greg Vanderidt slaagde er met zijn manschappen in om voor de tweede keer dit seizoen het stadstreffen tussen Racing en Jong KV Mechelen perfect af te ronden.

Toen Jens De Paepe 7 minuten voor tijd de 2-1 tegen het KV-net trapte, was iedereen die Racing een warm hart toedraagt door het dolle heen, inclusief de coach.

Greg, hing er veel spanning in de spelersgroep voor deze beladen match?

“Ik wilde de mindere resultaten van de voorbije weken wat weghouden om geen extra druk te creëren. Ik denk dat dat gelukt is.”

“Ik heb de spelers een hele week rustig proberen te houden, zeker voor een derby is dat nodig. Ze zijn pas ontploft in de match, daar doe je het voor.”

“Als ik zie hoe wij een uur met tien man gespeeld hebben en dan nog de beste kansen hadden… Er is geen enkele ploeg die ons dit seizoen fysiek weggespeeld heeft.”

“Ik zag opnieuw ook de over-mijn-lijk-mentaliteit. Ik had me al verzoend met een gelijkspel, maar als je ziet hoe de jongens voor die overwinning gegaan zijn, dat was onwaarschijnlijk. Ik kan als coach alleen maar heel fier zijn.”

Vond je de tweede gele kaart voor Sabri Hmouda terecht?

“Als je een derby fluit moet je dit soort fases aanvoelen. Ik beschuldig de ref niet van partijdigheid, maar ik vond dat wij nogal snel fouten en kaarten tegenkregen. Zo maak je het jezelf makkelijk als scheidsrechter.”

“Het was een hevige tackle van Sabri, maar het was er eentje óp de bal. Intens, ja, maar dat vragen wij. Wij vragen om er in te vliegen en viriel voetbal te spelen, zonder over schreef te gaan. Dat hebben de jongens vandaag gedaan, vanaf de eerste minuut.”

Speel je met 10 man voor 1 punt of 3 punten als coach?

“Ik heb de spelers overtuigd om in de overwinning te blijven geloven. We wisten dat we ruimte zouden krijgen.”

“Ik hoorde de KV-bank op het einde van de eerste helft 5 of 6 keer na elkaar zeggen: “Wij gaan winnen, wij gaan winnen.” Maar zij weten niet hoe mijn spelers getraind zijn voor mannenvoetbal en om te brengen wat we gebracht hebben.”

“Gedisciplineerd in 2 lijnen van 4 met een spits vooraan, niet te hoog druk zetten: dat was het nieuwe plan. Je weet dat KV ballen gaat verliezen, omdat wij het centrum overbevolkten. Op den duur was het paniek bij hen, en dat is waar wij van geprofiteerd hebben.”

Heb je een beetje kunnen genieten van de ambiance?

“De sfeer was top, echt top. Ik ben om 11u aangekomen en er waren al veel mensen in de weer. Het was een hele dag echt genieten.”

“Nu, de derby winnen is heel plezant, maar die 3 punten hadden we ook absoluut nodig. Dit geeft ons wat ademruimte, al moeten we de komende weken bevestigen.”

“Anders is het bang achterom kijken. We hebben nog een punt of 8, 9 nodig. Die moeten we zo snel mogelijk pakken om ons eigen spel van in het begin van het seizoen te spelen.”

“Ik zie ons trouwens groeien, ook vandaag, in ons spel. Ik zag weer flarden van ons seizoensbegin. Het was een hevige strijd, maar bij momenten brachten we goed voetbal, zeker toen we nog met 11 speelden: niks weggeven in balverlies, duels winnen, flanken benutten…”

Nog eens proficiat met de overwinning, Greg en spelers!

Lees ook:
Racing klopt Jong KV Mechelen een tweede keer dit seizoen
matchwinnaar Jens De Paepe: “Ik zag de mensen gek worden”